سوغاتی
داش کلم آشی (آش کلم قمری) ؛ سرشار از ویتامین
داش کلم آشی (آش کلم قمری) آش کلم قمری که به گویش ترکی داش کلم آشی گفته می شود از جمله غذاهای خوشمزه و سرشار از ویتامین است که به عنوان پیش غذا و در برخی مواقع به عنوان غذای اصلی سرو می شود.مواد لازم:تره، جعفری، کرویز: یک کیلو کلم قمری: دو عدد متوسط لپه: نصف فنجان فرانسه برنج نیم دان مخصوص آش: یک فنجان فرانسه بلغور: نیم فنجان فرانسه پیاز: یک عدد درشت یا دو عدد متوسط گوجه فرنگی رنده شده: چهار الی پنج عدد رب: دو قاشق غذاخوری نمک، پودر فلفل قرمز،...
قیقاناخ (خاگینه)
قیقاناخ (خاگینه)قیقاناخ یا همان خاگینه غذای دسری گرم آذربایجان، که در واقع به عنوان شیرینی هم کاربرد دارد در تبریز به دست بانوان هنرمند در اشکال مختلفی تهیه می شود. در این قسمت دو نوع از رایج ترین آنها را فرا می گیریم:نوع اولمواد اولیه:گردوی ساییده شده به میزان لازم شکر ۳ قاشق غذاخوری پودرهل به میزان لازم دارچین ۱ قاشق چایخوری تخم مرغ ۴عدد آرد ۱ قاشق غذاخوریطرز تهیه: ابتدا تخممرغها را با چنگال هم میزنیم، سپس آرد، شکر، گردوی...
آش گوجه فرنگی و آش آبغوره
آش گوجه فرنگی و آش آبغورهاز آش های بسیار خوشمزه و خوشرنگ تبریزی آش گوجه فرنگی است. تنها فرق آش گوجه فرنگی و آش آبغوره در میزان گوجه فرنگی به کار رفته در پخت آن است. برای تهیه این آش از لوبیا چیتی یا لوبیا چشمبلبلی، بلغور، برنج، پیاز داغ، گوجه فرنگی به مقدار زیاد، تره و جعفری استفاده میکنند. برای طعمدار کردن آن از غوره یا آبغوره استفاده میکنند.مواد لازم:سبزی شامل تره و جعفری به میزان مساوی: نیم کیلو برنج آش (برنج نیم دان): یک ...
کوکوی لوبیا سبز ؛ پیش غذای خوشمزه
کوکوی لوبیا سبزکوکوی لوبیا سبز ، یکی دیگر از غذاهای اصیل تبریز است که به دلیل طعم، عطر و خاصیت غذایی ارزشمند آن، در سطح وسیعی تهیه و میل میشود. آشپزها و بانوان هنرمند این سرزمین، با استفاده از موادی مانند لوبیا سبز، هویج، سیبزمینی، تخممرغ، مغز گردو، زعفران، پیاز، شیر، زردچوبه، نمک و فلفل به طبخ و تدارک آن میپردازند. این غذای بومی معمولا در سراسر شهرهای دیگر کشور نیز با کمی تغییر در سبک تهیه و مواد اولیه، تهیه و مورد استفاده قرار میگ...
آش میوه ؛ خوشمزه و مقوی
آش میوه ؛ خوشمزه و مقویاهالی تبریز آشهای متنوعی درست میکنند و شاید در هر محلهای، تعبیر آنها از آش میوه کمی متفاوت باشد. اما اغلب مردم برای تهیه این غذا از نخود، لوبیا، آلو، آلوچه، زردآلو، آلبالو، زغال اخته، هویج، کلمبرگ، پیاز، رشتهی آشی، رب، گوجهفرنگی و تره و جعفری استفاده میکنند.مواد لازم:گوشت چرخ کرده، ۵۰۰ گرم تره فرنگی، ۲۰۰ گرم جعفری ساطوری شده، ۲۰۰ گرم نعناع، ۲۰۰ گرم گشنیز، ۲۰۰ گرم برگ چغندر، ۲۰۰ گرم برنج، ۲۰۰ گرم پیاز...
آش اوماج ؛ ضد سرماخوردگی
آش اوماج تبریزیها معمولا آش اوماج را زمستانها میپزند که برای سرماخوردگی بسیار مفید است. برای تهیه آش اوماج از پیاز فراوان، عدس، رشته یا اوماج (برای تهیه اوماج آرد را خمیر کرده و سپس آن را رنده میکنند)، ریحان، مرزه، تره، فلفل و زردچوبه استفاده میکنند.مواد لازم :عدس ۱ پیمانه پیاز ۴ عدد بزرگ نمک به میزان لازم کره محلی ۲۵ گرم آب قلم (دلخواه) ۱لیوان سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه-) ۲۵۰ گرمآش اوماج آرد ۲قاشق غذاخوری آب به...
دلمه کلم برگ ؛ پیش غذای مجلسی تبریز
دلمه کلم برگ ؛ پیش غذای مجلسی تبریزدر بسیاری از ضیافتها و میهمانیهای خانوادگی و دوستانه تبریز، تهیه پیشغذایی لذیذ و دوست داشتنی یکی از دغدغههای فکری بسیاری از بانوان ایرانی است. موادی که در انواع دلمه ها به کار برده می شود، بسیاری از پزشکان و کارشناسان تغذیه و سلامتی، مصرف آن را برای سلامت بدن، توصیه می کنند. با نگاهی دقیق به غذاهای سنتی و بومی مناطق مختلف کشور، خوراکیهایی سالم، مغذی و بسیار لذیذ را میتوان یافت که علاوه بر بر...
دلمه برگ مو (یپراخ دولماسی)
دلمه برگ مو (یپراخ دولماسی) دلمه برگ مو یکی از پیش غذاهای مجلسی و اصیل تبریزی است که طعم و مزه خوشایندش باعث معروفیت آن در بین غذاهای تبریزی گردیده است.برای تهیه این دلمه از بلغور، برنج، لپه، روغن حیوانی (ساری یاغ)، پیاز سرخ کرده و سبزی دلمه (شوید ، مرزه، تره) استفاده میشود که به طور کامل در زیر آموزش داده شده است.مواد لازم :یک فنجان برنج، معادل ۱۳۰ گرم. ۳۰ عدد برگ مو، معادل هشتاد گرم. یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، معادل ۴...
آبگوشت دیزی سنگی تبریز ؛ پادشاه غذاهای آذربایجان
آبگوشت دیزی سنگیآبگوشتهای تبریز از خوشمزهترین آبگوشتهای ایرانی است. اگر به تبریز آمدید، حتما در رستورانهای سنتی این غذا را امتحان کنید. برای تهیه آن از گوشت گوسفندی، دنبه، پیاز، لپه (اما امروزه اکثرا از نخود استفاده میکنند)، سیبزمینی، گوجهفرنگی و رب گوجهفرنگی استفاده میشود. توصیه بسیاری از پزشکان و کارشناسان تغذیه به استفاده از غذاهایی مانند آبگوشت، سوپ و آش نیز توجه به این مسئله را بسیار ضروری و مهم جلوه میدهد که انسانها برای حفظ...
قورما شورباسی ؛ غذای مقوی و خوشمزه برای نسل گذشته
قورما شورباسی غذای مقوی و خوشمزه برای نسل گذشتهمیتوان عادات و فرهنگ غذایی هر جامعه را مهمترین عنصر اصلی شکلگیری برنامهی غذایی مردم آن جامعه معرفی کرد. در واقع در کنار فرهنگ اجتماعی، اقتصادی، دینی و مذهبی، ذائقهی افراد و خواستههای غریزی و فیزیولوژیکی انسانها، نقشی مستقیم و ماندگار در تعیین الگوی غذاها و مواد اولیهی مصرفی ایفا میکنند. در گذشته که خبری از یخچالفریزر و امکانات و تسهیلات امروزی نبود، مردم برای نگهداری از مواد ...
سوزی شورباسی (شوربای تره)
سوزی شورباسی (شوربای تره)در گذشته، برخی از غذاهای سنتی و محلی به دلیل استفاده از مواد اولیهای کمهزینه و ارزان، بیشتر توسط خانوادههای کمدرآمد مورد استفاده قرار میگرفت. غذاهایی که علیرغم هزینهی کم، از ارزش غذایی مطلوبی برخوردار است. شاید همین امر (تلقی شدن غذا، به عنوان خوراک خانوادههای کمدرآمد)، سبب شده است که امروزه بسیاری از این خوراکهای لذیذ و مقوی، اصلا طبخ نشده یا در سطح بسیار کمی، توسط خانوادههای ایرانی تهیه و میل شود. ...
کوفته تبریزی ؛ معروف ترین غذای تبریز
کوفته تبریزی امروزه شاهد حضور غذاهای جدید و غیر ایرانی، در بسیاری از رستورانها، اغذیه فروشیها و خانههای کشور هستیم که برخی از آنها به دلیل زمان طبخ سریع و مواد اولیهی مدرن همچون سوسیس و کالباس، جای بسیاری از غذاهای بومی و سنتی را پر کردهاند. امری که متاسفانه به مرور زمان و با استفادهی مداوم از آنها، باعث ایجاد مشکلات بیشمار جسمی، تغذیه و سلامتی خواهد شد. این مسئله به حدی جدی و حائز اهمیت است که نگرانی بسیاری از پزشکان و کار...
قارنی یاریخ (بادمجان شکم پر)
قارنی یاریخ (بادمجان شکم پر)صیفیجات یکی دیگر از مواد اولیهی پرمصرف در تهیه و تدارک انواع غذاهای بومی و سنتی است که میتوان تنوع جالب و دوستداشتنی از خوراکهای لذیذ و اشتهاآور را با استفاده از آنها تهیه کرد. این مواد ارزشمند به دلیل بهرهمندی از خواصی همچون دارا بودن مقدار فراوانی ویتامینA، کلروفیل، اسید فولیک، موثر در تولید خون، مملو از مواد معدنی و نرم کننده، همواره مورد اهمیت بشر بوده و در تهیه بسیاری از خوراکها و غذاهای ...
سمپوزیوم مجسمه های سنگی تبریز / گالری تصاویر
سمپوزیوم سالانه مجسمه های سنگی تبریز سمپوزیوم مجسمه های سنگی تبریز با هدف شناساندن فرهنگ بومی تبریز با استفاده از ظرفیت مجسمه سازان بین المللی هر ساله از سوی شهرداری تبریز برگزار می شود که سومین دوره برگزاری آن برای اولین بار در سطح بین المللی برگزار می شود و حضور هنرمندان خارجی و داخلی در این دوره از سمپوزیوم، بر رونق آن افزوده است و ۲۸ هنرمند مجسمه ساز از ۱۶ کشور جهان به همراه ۳۰ نفر از هنرمندان کشورمان، در این سمپوزویم به رقابت پرداختن...