قدر زمان حال را بدانید که گذشته هرگز برنمی گردد و آینده شاید نیاید.(گالیله)
خانه » تاریخ » تقویم تاریخ » اسفند » ۳ اسفند ۱۳۰۶ ـ تولد ثمینه باغچه‌بان
1388 بازدید

۳ اسفند ۱۳۰۶ ـ تولد ثمینه باغچه‌بان

پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۰۶
مصادف با ۲ رمضان ۱۳۴۶ و ۲۳ فوریه ۱۹۲۸
تولد ثمینه باغچه‌بان

ثمینه باغچه‌بان

ثمینه باغچه‌بان ـ بنیانگذار سازمان ملی رفاه و ناشنوایان ایران، نویسنده، مترجم و دختر جبار باغچه‌بان ـ در آخرین روزهای سال ۱۳۰۶ هجری‌شمسی در تبریز به دنیا آمد. اولین نگاه وی در یکی از اتاقهای باغچه اطفال تبریز شکل گرفت. کودکستانی که ۳ سال قبل از تولد وی توسط پدرش که به پدر کودکان کر و لال ایران شهرت داشت، ساخته شده بود.
پس از آنکه ابوالقاسم فیوضات به‌عنوان رئیس فرهنگ استان فارس برگزیده شد، جبار نیز با پیشنهاد وی و به همراه خانواده به شیراز رفت تا به تأسیس کودکستان بپردازد. بدین‌وسیله بخشی از دوران کودکی ثمینه در شیراز سپری شد اما چندی بعد در سن ۵ سالگی راهی تهران شد و در دانشسراهای مقدماتی و عالی به تحصیل پرداخت و این در حالی بود که همزمان در مدرسه کرولالهای تهران که توسط پدرش به وجود آمده بود، مشغول تدریس گردید.
وی پس از تشکیل زندگی مشترک راهی آمریکا، فرانسه و انگلستان شد و در رشته آموزش و پروش تحصیلات خود را ادامه داد و چندی نیز در دانشگاه کلمبیا به تحصیل رشته گفتار درمانی روی آورد تا اینکه در سال ۱۳۳۳ هجری‌شمسی به ایران بازگشت. در ایران زیر سایه پدرش در مدارس کرو لالها به تدریس پرداخت و از سال ۱۳۴۰ هجری‌شمسی مأموریت نگارش کتاب‌های درسی به وی محول گردید و همزمان مسئولیت تشکیل کلاسهای کارآموزی و کارورزی برای معلمین ابتدایی کل کشور را بر عهده گرفت.
با درگذشت پدرش در ۴ آذر ۱۳۴۵، مدیریت جمعیت حمایت از کودکان کرولال و ریاست آموزشگاه کرولالهای باغچه‌بان را پذیرفت. در سال ۱۳۵۰ هجری‌شمسی به‌عنوان مدیرعامل، مسئول ایجاد سازمان ملی رفاه ناشنوایان شد و چندی بعد اولین فرهنگنامه زبان اشاره فارسی را تدوین نمود. از دیگر آثار تألیفی وی علاوه بر مجموعه کتاب‌های درسی ناشنوایان، می‌توان کتاب‌های زیر را برشمرد:
از اینجا تا شیراز، دویدم و دویدم، دویدی و دویدی به من بگو ببینم آخر کجا رسیدی؟، پیمان جهانی حقوق کودک و …

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه