۱۷ مرداد ۱۳۶۸ ـ کلنگ احداث دانشگاه صنعتی سهند
سهشنبه ۱۷ / مرداد / ۱۳۶۸
مصادف با ۵ محرم ۱۴۱۰ و ۸ اوت ۱۹۸۹
کلنگ احداث دانشگاه صنعتی سهند
طی مراسمی با حضور میرحسین موسوی ـ آخرین نخست وزیر ایران (شروع ۹ آبان ۱۳۶۰، خاتمه ۱۲ مرداد ۱۳۶۸) ـ، کلنگ احداث دانشگاه صنعتی سهند تبریز به زمین زده شد.
دانشگاه صنعتی سهند، در سال ۱۳۶۸ هجریشمسی با تصویب شورای گسترش دانشگاههای کشور و شورایعالی انقلاب فرهنگی تأسیس گردید و در راستای ایجاد امکانات برای دستیابی به اهداف دانشگاه، منطقهای به وسعت ۴۱۰۰ هزار مترمربع برای پردیس دانشگاه و حدود ۱۱ میلیون مترمربع برای ایجاد شهرک تحقیقاتی در ۲۶ کیلومتری جنوبغربی تبریز اختصاص یافت.
فعالیتهای آموزشی این دانشگاه از سال ۱۳۶۹ هجریشمسی با پذیرش ۴۸ دانشجو در رشته مهندسی مواد، گرایش ریختهگری آغاز شد و هم اکنون بعد از گذشت سالها فعالیت آموزشی، ۱۵ رشته در مقطع کارشناسی، ۴۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۴۳ رشته در مقطع دکتری فعالیت دارد. این دانشگاه درحال حاضر، دارای نه دانشکده فنی مهندسی، یک دانشکده علوم پایه، دو پژوهشکده، دو قطب علمی، یازده مرکز تحقیقاتی، یک آموزشکده فنی و آموزش الکترونیکی و نزدیک به ۵ هزار نفر دانشجو است.
محققان و اساتید این دانشگاه داردای بیش از ۸۵ عنوان کتاب ترجمه و تألیف، ۴۵۳ مقاله چاپ شده در نشریات داخلی و خارجی، ۴۵۵ مقاله منتشر شده در مجلات علمی ISI ، ۹۲ اختراع میباشند.
کتابخانه این مجموعه حاوی بیش از ۶۰ هزار جلد کتاب در عناوین مختلف، ۱۰ پایگاه اطلاعات علمی آنلاین با بیش از ۳۳۰۰ نفر کاربر فعال شبکه و همچنین یک نشریه علمی پژوهشی است.