باران باش و ببار و نپرس کاسه های خالی از آن کیست.(کوروش کبیر)
خانه » حمل و نقل » قطار شهری » نقشه خطوط قطار شهری کلانشهر تبریز
10082 بازدید

نقشه خطوط قطار شهری کلانشهر تبریز

نقشه خطوط قطار شهری تبریز

اولین بار در دی ماه سال ۱۳۶۹، موضوع مطالعه و احداث قطار شهری تبریز توسط نمایندگان محترم شهر تبریز در مجلس شورای اسلامی مطرح گردید و متعاقب پی گیری های استاندار وقت مقرر گردید احداث قطار شهری تبریز در برنامه کار مسئولین قرارگیرد و طی حکمی از سوی استاندار وقت،مسئول مطالعات و مجری قطار شهری تبریز انتخاب و در محل شهرداری مستقر گردید. امّا به دلیل عدم امکان استفاده از بودجه شهرداری و نیز عدم وجود منابع دیگر برای تأمین هزینه های احداث قطار شهری موضوع مسکوت ماند.

در سال ۱۳۷۵ مجدداً موضوع احداث قطارشهری تبریز قوت گرفته و مذاکراتی توسط استاندار وقت با شرکت اشکودا (اتریش) انجام و مقرر گردید که اطلاعات مربوط به حجم ترافیک خیابانهای اصلی شهر به نمایندگان شرکت مذکور تحویل داده شود که بررسی های لازم کارشناسی را معمول دارند ولی به علت مسائل سیاسی فی مابین مجدداً پی گیری طرح قطار شهری به حالت رکود بازگشت.
در سال ۱۳۷۹ شهرداری تبریز مطالعات جامع ترافیکی شهر تبریز را به مشاور سبزینه راه واگذار نمود. مشاور مذکور در مطالعات امکان سنجی به این نتیجه رسید که سه کریدور مسافرخیز از ظرفیت قطار شهری برخوردار است.
با توجّه به رشد روزافزون سفرهای درون شهری در تبریز و ضرورت استفاده از سامانه حمل و نقل ریلی در راستای کاهش مشکلات ترافیکی، مطالعات خطوط قطارشهری تبریز انجام و شبکه قطارشهری تبریز شامل ۴ مسیر، جمعاً ۶۰ کیلومتر و ۶۳ ایستگاه طراحی گردید.

برای مشاهده نقشه بزرگ قطار شهری تبریز روی تصویر کلیک کنید.

خط یک: به طول ۱۷/۲ کیلومتر با ۱۸ ایستگاه از میدان ائل گلی آغاز واز طریق بلوار شهید باکری و۲۹بهمن، خیابان امام خمینی، چهارراه محققی، باغ گلستان و خیابان خیام به کوی لاله ختم می شود.حدود ۸کیلومتر از مسیر به صورت تونل عمیق طراحی شده و با دو دستگاه حفار TBM در عمق حدود ۱۶ـ۲۵ متری در حال حفاری می باشد.

خط دو: به طول حدود ۲۲/۴کیلومتر شامل ۲۰ ایستگاه از محدوده زمین های قراملک(کارخانه کود آلی) شروع شده، از طریق خیابان وحدت ومیدان قراملک(اولین ایستگاه) وپس از عبور از زیر خیابان آخونی ،خیابان قدس ،بازار، میدان دانشسرا، وارد خیابان عباسی شده وتا میدان شهید فهمیده امتداد یافته و در ادامه مسیر به سمت سه راهی ولیعصر، میدان استاد معین و در نهایت در میدان بسیج خاتمه می یابد.

خط سه: به طول حدود ۱۵ کیلومتر وشامل ۱۴ ایستگاه از فرودگاه بین المللی تبریز آغاز وبا عبور از میدان بزرگ آذربایجان و خیابان انقلاب، از طریق میدان دانشسرا وخیابان ارتش به پایانه بزرگ اتوبوسهای بین شهری تبریزجنب بزرگراه شهید کسائی ختم می شود.

خط چهار: به طول ۱۰ کیلومتر شامل ۱۰ ایستگاه به شکل حلقوی در مرکز شهر سه مسیر فوق الذکر را به هم ارتباط می دهد.

قطار شهری تبریز
خط تبریز سهند نیز در محل ایستگاه ۱۸ با خط یک دارای ایستگاه مشترک بوده وبا عبور از مقابل کارخانه تراکتور سازی به سمت شهر جدید سهند ادامه خواهد یافت.

تاکنون یک نظر ثبت شده است.

  1. با سلام و خدا قوت .سوالی داشتم .امکان نداشت منطقه قراملک به شکل مستقیم به خط مترو وصل نشود و حداقل فاصله ی معقولی که بشود با تاکسی و اتوبوس طی کرد تا به ایستگاه مترو رسید .این منطقه ی خرده فاصله با شهر داشته باشد بهتر است .

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه