موزه شهر تبریز
در قلب شهر تاریخ و رشادت
عمارت شهرداری تبریز طی سالهای ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ در گورستان متروک و خرابه کوی نوبر با نظارت و طراحی مهندسان آلمانی ساخته شد.
این عمارت، وسط شهر تبریز و در میدانی به نام ساعت قرار دارد که هماکنون به موزه تبدیل شده است.
این موزه جزو اولین موزه شهرداریهای کشور است که بعد از کشور چین در ردیف اولین موزههای شهرداریهای جهان قرار دارد.
در این موزه اسلحه قاسم خان والی، اولین شهردار تبریز، اولین پمپ «آتش خاموش کن» برج یانقین، وسایل مورد استفاده شهرداران در زمانهای مختلف، عکسهای بناهای قدیمی تبریز، عکسهایی از سرداران مشروطه، اولین خیابانکشیها و چراغ گازی که با نفت کار میکرد و در معابر عمومی استفاده میشد، اولین مکاتبات شهرداران و بسیاری چیزهای دیگر را میتوان تماشا کرد.
اگر دنبال قالی و فرشهای اصیل و ناب هستید که قدمت آنها به بیش از ۱۱۰ سال قبل برگردد حتما در موزه شهرداری به تالار فرش هم سر بزنید، چرا که این نوع فرشها را میتوان در این تالار از موزه شهر یافت.
۱۲ تخته فرش موجود در این مجموعه زیبا مربوط به فرشهایی است که از زمان تاسیس عمارت شهرداری تا سال ۱۳۲۰ به دستور ارفعالملک جلیلی بافته شده و به اتمام رسیده است.
و اگر علاقهمند به دوربین و فیلم و دنیای عکاسی هستید پس بد نیست که نیم نگاهی هم به تاریخچه و روند تکوین و شکلگیری دوربینهای نسل قدیم در تالار دوربینهای قدیمی اهدایی از سوی محمدعلی جدیدالاسلام بزنید و به خاطر بسپارید که دوربینهای دیجیتال و چند بعدی و گران قیمت امروزی چندین جلد عوض کرده تا به شکل کنونی و امروزی درآمده است.