هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خانه » مشاهیر و مفاخر » چهره های ماندگار » محمدعلی مولوی ؛ پدر علم ژنتیک انسانی و چهره ماندگار در رشته پزشکی
2999 بازدید

محمدعلی مولوی ؛ پدر علم ژنتیک انسانی و چهره ماندگار در رشته پزشکی

محمدعلی مولوی
(۱۳ شهریور۱۳۰۰، تبریز ـ ۱۶ خرداد ۱۳۹۵، کرمانشاه)
پدر علم ژنتیک انسانی، چهره ماندگار در رشته پزشکی، نویسنده

محمدعلی مولوی

محمدعلی مولوی به سال ۱۳۰۰ هجری‌شمسی در تبریز متولد شد. ۴ سال از تحصیلات دوران ابتدایی را در تبریز و بقیه تحصیلات خود را در تهران سپری کرد. پس از طی دوره عمومی در دانشکده پزشکی تهران، عازم پاریس شد و ضمن ادامه تحصیل، مدت ۴ سال در بیمارستان کودکان پاریس به کسب تجربه پرداخت و چندی بعد از طرف سازمان بهداشت جهانی برای تکمیل دوره ژنتیک به مدت ۳ ماه راهی آمریکا گردید.
وی در سال ۱۳۳۲ هجری‌شمسی پس از انجام تحصیلات تکمیلی به ایران مراجعت نمود و ضمن تدریس ژنتیک در دانشگاه تهران، به مدیریت بیمارستان ژنتیکی انتخاب شد. چندی بعد از طرف سازمان بهداشت جهانی برای تکمیل دوران ژنتیک، به کشور دانمارک رفت و تحقیقات خود را ادامه داد. مدت یک ماه از طرف WHO برای گذراندن دوره تخصصی عازم آمریکا شد و چندی بعد از طرف سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان کارشناس جهانی ژنتیک رسماً معرفی گردید.
این استاد برجسته ضمن نوشتن مقالات علمی در مجلات پزشکی متعددی همچون سخن پزشکی، مجله کودکان، زنان، نظام پزشکی و دانش پزشکی، ۲۵ عنوان کتاب به شرح زیر به رشته تحریر درآورده است:
مسائل گوناگون پزشکی (۷جلد)، ژنتیک پزشکی (۳جلد)، ژنیتک عمومی (۲جلد)، بیماری‌‌های عفونی (۲جلد)، بیماری‌های عفونی کودکان و داخلی رشته کودکیاری (۲جلد)، بهداشت عمومی (۲جلد)، اصول بیماری‌های ارثی انسان (۲جلد)، امراض کروموزومی و متابولیک، دیابت و راهنمای بیماران دیابتی، بهبود نسل بشر، سؤال‌وجواب در طب داخلی، و بیماری‌های شایع ارثی و مادرزادی.
گفتنی است وی به سال ۱۳۸۹ هجری‌شمسی به‌عنوان چهره ماندگار در رشته پزشکی انتخاب و مورد تجلیل رئیس جمهور وقت قرار گرفت.
مولوی در سال ۱۳۹۵ هجری‌شمسی به دلیل ابتلا به سرطان پانکراس در کرمانشاه درگذشت.

برچسب ها :
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه