انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند. (کوروش کبیر)
خانه » سوغاتی » صنایع غذایی » غذاها » قارنی یاریخ (بادمجان شکم‌ پر)
44870 بازدید

قارنی یاریخ (بادمجان شکم‌ پر)

قارنی یاریخ (بادمجان شکم‌ پر)

قارنی یاریخ

صیفی‌جات یکی دیگر از مواد اولیه‌ی پرمصرف در تهیه و تدارک انواع غذاهای بومی و سنتی است که می‌توان تنوع جالب و دوست‌داشتنی از خوراک‌های لذیذ و اشتهاآور را با استفاده از آن‌ها تهیه کرد. این مواد ارزشمند به دلیل بهره‌مندی از خواصی همچون دارا بودن مقدار فراوانی ویتامینA، کلروفیل، اسید فولیک، موثر در تولید خون، مملو از مواد معدنی و نرم کننده، همواره مورد اهمیت بشر بوده و در تهیه بسیاری از خوراک‌ها و غذاهای لذیذ و اشتهاآور، مورد استفاده قرار گرفته است.

بادمجان شکم‌پر که در گویش مردم آذربایجان شرقی، به قارنی یاریخ مشهور است، یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی این خطه از کشور به شمار می‌آید که از طعمی لذیذ و عطری فوق‌العاده برخوردار است. بانوان کدبانوی تبریز با استفاده از موادی همچون بادمجان، سیر، پیاز، گوشت چرخ‌کرده، جعفری، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، نمک، روغن، فلفل و زردچوبه به طبخ این غذای اصیل می‌پردازند.

معمولا سرو قارنی یاریخ با نان، ماست، سبزی‌خوردن یا ترشی صورت می‌گیرد.

مواد لازم:

  • بادمجان قایقی شکل که زیاد تپل نباشد: ۶ عدد
  • سیر: ۱۰ حبه متوسط
  • پیاز ریز شده: یک عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی سفت: ۲ عدد
  • جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپ خوری
  • رب گوجه فرنگی، نمک و روغن مایع: به میزان کافی

طرز تهیه:

ابتدا بادمجان ها را راه راه پوست کنده یک برش در قسمت گود بادمجان می دهیم (مثل نان باگت که برای ساندویج برش می زنیم) بعد آنها را ۲ ساعت در آب نمک می خوابانیم و بعد شسته، خشک کرده و در روغن مایع سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

سیر ها را خلال می کنیم و یک تفت کوچک در روغن مایع می دهیم، توجه کنید که رنگش مطلقا نباید عوض بشود (جلوه سیر در این غذا مثل خلال بادام می شود)، پوست گوجه فرنگی ها را می کنیم ، مغزشان را خالی می کنیم و گوشت آنها را ریز خرد می کنیم، در همان ظرفی که سیر را تفت دادیم، پیاز را تفت میدهیم بعد گوشت را به آن اضافه می کنیم. بعد از کمی تفت دادن، رب، مغز گوجه فرنگی ها و نصف لیوان آب را اضافه می کنیم و در ظرف را میگذاریم تا گوشت کاملا پخته شود.

فقط یه نکته هست و آن اینکه رنگ این مخلوط باید کاملا قرمز باشد و به عبارتی رب آن کمی زیاد تر از بقیه غذاها هست.

بعد از روی حرارت برداشته جعفری، گوجه فرنگی ریز شده و سیر را با آن مخلوط می کنیم.

از مخلوط آماده داخل بادمجان ها پرکرده و آنها را داخل ماهیتابه می چینیم. از روغن قرمزی که از مایع گوشتی مانده ته ماهی تابه ریخته در ماهیتابه را میگذاریم و روی حرارت خیلی ملایم یه مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهم تا غذا جا بیفتد و بعد سرو می کنیم.

تاکنون ۳ نظر ثبت شده است.

  1. سلام. وقت بخیر. ممنون ازسایت بسیارخوبتون. بابت آشپزی هم ازتون بینهایت سپاسگذارم. مینایی ازخوزستان

  2. سلام ممنون مطالب خوب بودن ما به سوزی شورباسی در اخر تخم مرخ هم اضافه می کنیم ولی هم نمی زنیم

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه