عبدالوهاب شعاری
(۱۲۶۸ش، تبریز ـ ۱۹ آبان ۱۳۵۱، تبریز)
ادیب، مؤسس مدرسه وثوق، مجری اولین چاپ سنگی ۸ رنگ در ایران
میرزا عبدالوهاب شعاری به سال ۱۲۶۸ هجریشمسی در محله اهراب متولد شد. پدرش از بازرگانان بنام ابریشم بود که به کشورهای ایتالیا و آلمان ابریشم و فرش صادر میکرد.
وی پس از تحصیل مقدمات ادبیات فارسی و عربی، به فراگیری خوشنویسی و علوم حوزوی از جمله فقه و اصول، علوم متداول، ادبیات عرب و درس خارج، در مدرسه طالبیه پرداخت. از دوران آغازین تحصیل به کتاب علاقمند شد و به جمعآوری کتابهای ارزشمندی از مصر و لبنان مشغول گردید و مجموعهای ارزشمند گردآوری نمود که با نهایت تأسف در کودتای لاهوتی از بین رفت.
شعاری در مصر اطلاعاتی در مورد تعلیم و تربیت با اصول جدید فراگرفت و آن را در ایران پیاده کرد. در سال ۱۲۹۴ هجریشمسی مدرسه وثوق را در محله راسته کوچه تأسیس نمود و با همکاری تنی چند از علمای برجسته آن زمان به تدریس علوم مختلف پرداخت و جهت پیشرفت علمی مدرسهاش، از آلمان برای دروس شیمی و فیزیک وسایل آزمایشگاهی تدارک دید و از این رو مدرسه وثوق بهعنوان مدرنترین مدرسه در آن زمان به شهرت رسید و دانشآموزان ارزشمندی تحویل اجتماع داد که از آن میان میتوان به علامه امینی، استاد شهریار، آیتاله قاضی طباطبایی، آیتاله انگجی و دکتر هشترودیلر اشاره کرد.
پس از گشایش اداره معارف و افتتاح مدارس جدید، برنامههای تحمیلی دولت با شعاری سازگار نشد و سرانجام به تعطیلی مدرسه وی انجامید و چون همراه علاقمند به فرهنگ و ادب بود، در سال ۱۳۱۵ هجریشمسی اقدام به ایجاد چاپخانه سنگی در تبریز نموده و کتب درسی مدارس را چاپ کرد تا حداقل از این طریق به درخواست روحی خویش پاسخ داده باشد.
وی توانست برای اولین بار در کشور، فرم ۸ رنگ را به شیوه سنگی چاپ کند و ضمن آن به گراورسازی پرداخت و به گونهای مهارت یافت که علاوه بر تبریز، نیاز ناشران تهران و دیگر شهرها را نیز برطرف میساخت.
این بزرگ مرد فرهنگ دوست در سال ۱۳۵۱ هجریشمسی به سن ۸۳ سالگی در زادگاهش درگذشت و در مقبره سید حمزه به خاک سپرده شد.