31632 بازدید
دلمه برگ مو (یپراخ دولماسی)
دلمه برگ مو (یپراخ دولماسی)
دلمه برگ مو یکی از پیش غذاهای مجلسی و اصیل تبریزی است که طعم و مزه خوشایندش باعث معروفیت آن در بین غذاهای تبریزی گردیده است.
برای تهیه این دلمه از بلغور، برنج، لپه، روغن حیوانی (ساری یاغ)، پیاز سرخ کرده و سبزی دلمه (شوید ، مرزه، تره) استفاده میشود که به طور کامل در زیر آموزش داده شده است.
مواد لازم :
- یک فنجان برنج، معادل ۱۳۰ گرم.
- ۳۰ عدد برگ مو، معادل هشتاد گرم.
- یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، معادل ۴۰ گرم.
- دو فنجان گوشت چرخکرده، معادل ۲۴۰ گرم.
- یک قاشق غذاخوری شکر، معادل ۲۰ گرم.
- نمک و زردچوبه به میزان لازم.
- شش قاشق غذاخوری سرکه، معادل هفتاد گرم.
- یک کاسه ماستخوری سبزی دلمه خردشده (صد گرم) شامل: تره، جعفری، گشنیز، شبت، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخون و مرزه.
- نصف فنجان روغن، معادل پنجاه گرم.
- یک عدد پیاز متوسط، معادل صد گرم.
طرز تهیه:
یک فنجان برنج را با سه فنجان آب و کمی نمک میپزیم تا یک کته نسبتاً شل به دست آید.
یک عدد پیاز را با نصف فنجان روغن سرخکرده، کمی زردچوبه اضافه میکنیم سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را در پیاز داغ تفت میدهیم.
یک کاسه ماستخوری گوشت چرخکرده را اضافه کرده، تفت میدهیم. سپس یک کاسه ماستخوری سبزی دلمه خردکرده و کته را اضافه کرده، هم میزنیم و شعله را خاموش میکنیم. سه قاشق سرکه و نصف قاشق شکر را اضافه میکنیم تا مایه دلمه آماده شود.
برگهای مو را شسته، آنها را در آب داغ میگذاریم سپس برگها را دو تا دو تا از آب درآورده، روی یک پارچه تمییز میگذاریم. یک قاشق مایه دلمه وسط آن میگذاریم و دلمهها را میپیچیم.
یکی دو قاشق روغن ته یک قابلمه ریخته، دلمههای پیچیده شده را در آن میچینیم. نصف قاشق شکر و سه قاشق سرکه را در نصف لیوان آب حل کرده، روی دلمهها میریزیم. در نهایت چند برگ مو روی آن قرار داده و در قابلمه را میگذاریم تا غذا حدود یک ساعت با شعله کم بپزد و آب آن تبخیر شود.
بعد از پخت دلمه، یک ساعت صبر میکنیم تا دلمهها کمی خنک و سفت شود. اکنون آنها را در ظرف چیده تا آماده پذیرایی شوند.
ایمیل شما آشکار نمی شود