داش کلم آشی (آش کلم قمری) ؛ سرشار از ویتامین
داش کلم آشی (آش کلم قمری)
آش کلم قمری که به گویش ترکی داش کلم آشی گفته می شود از جمله غذاهای خوشمزه و سرشار از ویتامین است که به عنوان پیش غذا و در برخی مواقع به عنوان غذای اصلی سرو می شود.
مواد لازم:
- تره، جعفری، کرویز: یک کیلو
- کلم قمری: دو عدد متوسط
- لپه: نصف فنجان فرانسه
- برنج نیم دان مخصوص آش: یک فنجان فرانسه
- بلغور: نیم فنجان فرانسه
- پیاز: یک عدد درشت یا دو عدد متوسط
- گوجه فرنگی رنده شده: چهار الی پنج عدد
- رب: دو قاشق غذاخوری
- نمک، پودر فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان کافی (طعم این آش بهتر است کمی تند و فلفلی باشد)
- روغن برای سرخ کردن کلم قمری و پیاز: به میزان لازم
- قرص عصاره مرغ: یک عدد
- آب ساده یا مخلوط آب ساده با مقداری آب گوشت یا مرغ یا قلم: حدود یک پارچ
- پودر نعنای خشک برای تزئین: مقداری
طرز تهیه:
پیش از تهیه، برنج و بلغور را پاک کرده و کاملاً می شوئیم. گوجه فرنگی را رنده می کنیم. و لپه را با مقداری آب خوب آبپز می نمائیم.
سبزی را پاک کرده، خرد کرده و حداقل سه الی چهار بار می شوئیم تا کاملاً پاک شود. سپس درون آبکش میریزیم.
کلم قمری را پوست گرفته و می شوئیم. سپس ورق کرده و بعد به حالت حبه قندی (نگینی درشت) خرد می نمائیم.
پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم.
سپس کلم قمری را با مقداری روغن تفت می دهیم. بعد از حدود ۶ الی ۷ دقیقه، پیاز خرد شده را می افزائیم و تفت می دهیم و زردچوبه را نیز افزوده و به تفت دادن آن دو ادامه می دهیم.
کلم و پیاز که نرم شد، سبزی خرد شده، برنج و بلغور شسته شده، لپه پخته شده و آب و نمک را می افزائیم و می گذاریم روی اجاق. در قابلمه بهتر است نیمه باز باشد و گاهی آن را هم میزنیم.
مواد که نیم پز شد (بیشتر برنج و بلغور مد نظر است)، گوجه فرنگی رنده شده و قرص عصاره مرغ و فلفل را می افزائیم.
مواد وقتی کاملاً پخت، رب گوجه فرنگی را درون مقدار کمی آب رقیق می کنیم و به آش می افزائیم. می گذاریم چند جوشی بزند. این آش به علت داشتن بلغور و کلم لعاب خوبی دارد.
آش آماده است . آن را درون کاسه ریخته و با مقداری پودر نعنای خشک تزئین می نمائیم.
خیلی عالی بود. ممنون
سپاسگزارم