حسن تقی زاده کرمانی ؛ خوشنویس و موسیقیدان
حسن تقی زاده کرمانی در ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۴۰ در محله سرخاب تبریز متولد شد. از سال ۱۳۵۰ خوشنویسی را آغاز و نزد اساتید بزرگ، فنون خطوط نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث را فرگرفت.
استاد کرمانی از سال ۱۳۶۰ به عنوان مدرس انجمن خوشنویسان ایران در شهر تبریز مشغول تعلیم خوشنویسی شد و اولین خوشنویس در استان آذربایجان شرقی می باشد که در سال ۱۳۸۷ به درجه استادی نائل گردید.
کسب درجه ممتاز خوشنویسی و آغاز تدریس در انجمن خوشنویسان تبریز از سال ۱۳۶۰، قدمت فعالیت هنری این استاد فرهیخته را نمایان می کند که از سال ۱۳۶۱ با عضویت در مجمع نمایندگان انجمن خویسان ایران و عضویت رسمی در شورای انجمن خوشنویسان تبریز (از سال ۱۳۶۴) تلاشهای ایشان به روشنی قابل توجه است.
استاد کرمانی همزمان با هنر خوشنویسی، بیش از ۲۵ سال در موسیقی و ردیفهای آواز ایرانی فعالیت چشمگیر دارد که برگزاری سلسله مباحث آیین آواز که هر ماه در تبریز برگزار می شود، معرف اشراف و تسلط ایشان به موسیقی و آواز ایرانی است که مشتاقان زیادی در این جلسات از مطالب ایشان بهره مند می شوند.
این هنرمند مردمی در سال ۱۳۸۶ موفق به کسب درجه فوق ممتاز در خوشنویسی و یکسال بعد به درجه استادی دست یافت. وی همچنین دارای نشان درجه یک هنر از سوی وزارت ارشاد اسلامی می باشد.
ایشان در شاخه های مختلف هنر از جمله خوشنویسی، موسیقی، آواز و تذهیب جزو اساتید نام آشناست که نزد اساتید بزرگی چون حسین رسام، جمشید وجدنیا، ابراهیم بخت شکوهی، غلامحسین امیرخانی، عبدالصمد صمدی، فرامرز پایور، رحمت اله بدیعی، سید نورالدین رضوی سروستانی، رامبد صدیف، صالح عظیمی و علی کوهپایه این هنرها را فراگرفته است.
از سال ۱۳۵۶ تا کنون بالغ بر ۱۵۰ نمایشگاه جمعی و انفرادی از آثار وی در داخل و خارج از کشور برگزار شده و با استقبال چشمگیر اهالی هنر روبرو شده است. همچنین در اولین جشنواره خوشنویسی جهان اسلام که در سال ۱۳۷۶ برگزار شد، به عنوان خوشنویس برتر انتخاب و مورد تجلیل قرار گرفت.
استاد کرمانی در کنار فعالیتهای هنری در حوزه کتاب نیز فعالیت داشته و ۳ جلد رسم الخط آسان خوشنویسی را در سال ۱۳۶۳ به چاپ رسانده است. در کنار آن، کتابت قرآن مجید، کتابت دیوان حافظ، کتابت دعای کمیل، کتابت دعای عرفه و مجموعه زلف آشفته از دیگر آثار ایشان به شمار می رود.
نمونه ای از آثار خوشنویسی استاد کرمانی
تبریز پدیا برای این استاد خوش ذوق، مردمی و فرهیخته که اقسام هنر را در قالب مفهوم تام انسانیت به نمایش گذاشته است، عمری طولانی همراه با عزت و سلامتی آرزومند است.