اگر صخره در مسیر رود نبود ،رود هیچ آوازی از خود سر نمی داد.
خانه » مشاهیر و مفاخر » دولتمردان عالی رتبه » جواد فکوری ؛ دولتمرد، وزیر دفاع، خلبان
6628 بازدید

جواد فکوری ؛ دولتمرد، وزیر دفاع، خلبان

جواد فکوری
(۱۷ دی ۱۳۱۷، تبریز ـ ۷ مهر ۱۳۶۰، نزدیکی شهر ری)
دولتمرد، وزیر دفاع، خلبان

جواد فکوری

جواد فکوری به سال ۱۳۱۷ هجری‌شمسی در محله چرنداپ متولد شد. پس از اتمام تحصیلات متوسطه، در سن ۲۱ سالگی در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد ولی به‌خاطر علاقه زیادی که به خلبانی داشت، در مهرماه همان سال وارد دانشکده خلبانی نیروی‌هوایی شد.
خلبانی اغلب هواپیماهای جنگنده را در ایران و آمریکا آموزش دید و پس از پیروزی انقلاب‌اسلامی به خدمت نیروی‌هوایی ارتش درآمد و با شروع جنگ ایران و عراق به‌عنوان یکی از طراحان عملیات‌های نیروی‌هوایی ایران به کار خود ادامه داد.
تیمسار سرلشکر فکوری در خرداد ۱۳۵۹ به سمت فرماندهی نیری هوایی ارتش و ۳ ماه بعد به سمت وزیر دفاع در کابینه شهید رجایی برگزیده شد.
سرانجام در شامگاه ۷ مهر ۱۳۶۰ زمانی که ۴۳ سال از عمرش می‌گذشت، در حین بازگشت از جبهه جنوبی جنگ به تهران، بر اثر سقوط هواپیمای C-130 ارتش جمهوری اسلامی ایران، به‌همراه جمعی از فرماندهان ارتش و سپاه به نام‌های جهان‌آرا، فلاحی، کلاهدوز و نامجو به شهادت رسید و به همراه یارانش در قطعه شهدای بهشت‌زهرای تهران به خاک سپرده شد.
وی مؤلف چندین کتاب و دستورالعمل آموزشی در نیروی‌هوایی بود که از آن جمله می‌توان به کتابچه اطلاعات نیروهای‌هوایی منطقه اشاره کرد.

برچسب ها :

تاکنون ۱۱ نظر ثبت شده است.

  1. سلام.مطالب سایت عالیه.ممنون از شما.به امید توفیق روزافزون.

  2. سلام.ممنون از مطالب آموزنده ای که به اشتراک می ذارید موفق باشید

  3. سلام و سپاااااس فراوان از اشتراک گذاریتون
    عااااااااالییی بود
    به امید موفقیتهای روز افزون
    خسته نباشید.

  4. تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.

  5. سلام ممنونم از سایت خوبتون که اطلاعاتی راجع به بزرگان رو به اشتراک میذارید،موفق و سربلند باشید.

  6. درباره تیمسار خاتم و خدمات ایشون به پرسنل نیروی هوایی هم بنویسید لطفا

  7. محمد خاتمی در سال ۱۲۹۷ و در محله صیقلان رشت در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. وی فرزند محمود خاتمی و خواهرزاده سیدحسن امامی (امام جمعه وقت تهران) بود. مادر وی سیّده فاطمه امامی نام داشت. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی، دوره متوسطه را در دبیرستان البرز گذراند. خاتمی در سال ۱۳۱۸ داوطلب گذراندن نخستین دوره دوساله رشته هوایی شد و در سال ۱۳۲۰ موفق به اخذ درجه افسری گشت. او در سال ۱۳۲۴ با پرویندخت خدیوی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج فرزندی به نام صبریه خاتمی بود. دختر او از موارد مهم اختلاف خانوادگی او و فاطمه پهلوی همسر دوم او به شمار می‌رفت. وی در سال ۱۳۲۶ و در یک سانحه هوایی همسر اول خود را از دست داد. چندی بعد، او به فاطمه پهلوی پیشنهاد ازدواج داد. این پیشنهاد ازدواج مورد موافقت شاه قرار گرفت. ازدواج وی با فاطمه پهلوی در ۳۰ مرداد ۱۳۳۸ به وقوع پیوست. خاتمی از همسر خود فاطمه پهلوی دارای یک دختر به نام پری و دو پسر به نام‌های کامبیز (زاده ۱۳۴۱) و رامین (زاده ۱۳۴۶) شد. امروزه تمامی فرزندان وی در خارج از ایران سکونت دارند.
    وی در سال ۱۳۱۸ وارد اولین دوره رسته هوایی در دانشکده افسری شد و با درجه ستوان دوم هوایی فارغ‌التحصیل گردید. سپس در سال ۱۳۲۳ برای تکمیل آموزش‌های خلبانی به انگلستان رفت. پس از بازگشت به ایران و در سال ۱۳۲۵، به دلیل فوت خلبان مخصوص محمدرضا شاه پهلوی در یک سانحه هوایی، سرگرد خاتمی توسط تیمسار هدایت‌الله گیلانشاه (فرمانده وقت نیروی هوایی) به شاه معرفی شد و خلبان مخصوص او گردید.

    وی دوره تکمیلی خلبانی با جت را در انگلستان و آلمان غربی و دوره ستاد هوایی را در سال ۱۳۳۰ در آمریکا با موفقیت به پایان رساند و به عنوان اولین خلبان جت و یکی از اعضای مؤسس تیم آکروجت تاج طلایی نیروی هوایی ایران شناخته می‌شود. وی خلبانی هواپیمایی را که محمدرضا پهلوی در زمان ملی شدن صنعت نفت از ایران خارج شد به‌عهده داشت. این هواپیما ابتدا به عراق و سپس به ایتالیا رفت. با وقوع کودتای ۲۸ مرداد و بازگشت شاه، وی به درجه سرهنگی ارتقاء یافت و فرمانده یگان شکاری نیروی هوایی شد. وی در ابتدا از فرماندهان مورد اعتماد محمدرضا شاه پهلوی بود. خاتمی در سال ۱۳۳۷ با فرمان شاه به فرماندهی نیروی هوایی شاهنشاهی ایران منصوب گردید. خاتمی در زمان جانشینی هدایت‌الله گیلانشاه دارای درجه سرتیپی بود. وی یک سال بعد درجه سرلشگری را دریافت نمود و در سال ۱۳۴۷ به درجه ارتشبدی ارتقاء یافت.

    ارتشبد خاتمی علاوه بر فعالیت نظامی در بخش‌های اقتصادی، تجاری و کشاورزی نیز فعال بوده و از سهامداران عمده شرکت‌های بورت، شرکت سی آر سی، سیمان شمال، سیمان فارس، بانک اعتبارات، بانک عمران و کارخانه قند کرج به شمار می‌رفت.

    از نمونه خدمات ایشون میتوان به مجهز کردن ترابری و لجستیک نیروی هوایی ارتش، ساخت خانه های سازمانی، بالابردن ارزش نیروی هوایی و رسته بندی دقیق و غیره بود که باعث شد نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی ایران به برترین نیروی داخل ایران و خاورمیانه شود.
    از آنجایی که ایشون داماد شاه بوده و خود علیحضرت هم به این نیرو ارزش زیادی قائل بودند؛ در آن زمان حتی از خود ارتش آمریکا هم بالاتر و قوی تر بوده و تمامی خلبانان ایرانی بودند!!!

    موفق باشید

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه