جمعیت خیریه نوبر تبریز ؛ مفهوم واقعی نیکوکاری
جمعیت خیریه نوبر تبریز، در سال ۱۳۲۶ شمسى با هدف انجام امور خیر در تبریز تأسیس و در سال ۱۳۳۱ با شماره هفت به ثبت رسیده است و داراى شخصیت حقوقى مىباشد. اکنون با گذشت بیش از شصت سال جزو یکى از معتبرترین و بزرگترین مؤسسات خیریه کشور بشمار مىآید که ضمن خدمات گسترده و متنوع خود، تعداد کثیرى از افراد آبرومند و محروم را تحت پوشش خود قرار داده است.
سرپرستى ایتام، درمان بیماران بىبضاعت، تأمین جهیزیه، احداث مراکز درمانى، آموزشى، مسکونى، رفاهى، تأمین شغل، تسهیلات وام، کمک به آسیب دیدگان حوادث غیر مترقبه (زلزله، سیل، آتش سوزى و …)، احداث کتابخانه، احداث چندین باب سرویس بهداشتى بسیار مجهز عمومى، تأمین آب شرب و مزروعى در بعضى مناطق روستانشین و سایر خدمات ارزنده دیگر که توسط جمعیت خیریه نوبر در سطح استان آذربایجانشرقى و سایر مناطق کشور (بر حسب مورد) انجام مىگیرد.
نیکوکاران عضو این جمعیت در کنار تأمین نیازهاى مالى و حمایتى افراد تحت پوشش، از تأمین مایحتاج روحى و عاطفى آنان غافل نشده و قسمت اعظم وقت خود را در ملاقات با خانوادهها، علاوه بر رفع مشکلات مادى، صرف امور فرهنگى و بهداشتى و تأمین آسایش بیماران، علىالخصوص بیماران روانى اختصاص مىدهند. (همچنین واحدى بنام گروه خدمات ویژه، براى حل برخى از مشکلات خانوادههاى تحت پوشش، از جمله ۱۶۳۶ خانواده بیمار روانى و رفع اختلاف هاى داخلى آنان تأسیس شده است).
هر چند آمار و ارقام فعالیتهاى انجام یافته، بویژه خاطرات تلخ و شیرین این سالیان دراز در این مختصر نمىگنجد اما امیدواریم آنچه در این مجموعه فراهم شده است، هموطنان عزیز داخل و خارج از کشور را که از نعمت سلامت و رفاه مادى برخوردار هستند، نسبت به سرمایه گذارى در این صندوق ذخیره الهى علاقمند سازد.
عیادت دسته جمعى تعدادى از افراد خیر و نیکوکار تبریز از بیماران در دی ماه ۱۳۴۸، سرآغازى بود بر حرکت عظیمى که اینک به ثمر نشسته است، اولین عیادت دسته جمعى از بیماران بسترى در یکی از بیمارستانهاى اصلى شهر تبریز، موجى از امید و نشاط را در جان رنجور بیماران ایجاد کرد و آثار تکاندهندهاى را در دل و ذهن عیادت کنندگان برانگیخت.
در جریان این عیادتها و تماسهاى بعدى با خانوادههاى محروم آنان، ابعاد دردناکى از واقعیتهاى اجتماعى آن زمان آشکار شد و مؤسسین هیأت عیادت بیمار جمعیت خیریه نوبر به تدریج در زمینههاى مختلفى مانند ایجاد تسهیلات ازدواج، تأمین آب و برق، خرید مسکن، تجدید بناى منازل، تأمین شغل، پرداخت بدهی ، دادن عیدى، رفع نیاز مستمندان در زمستانهاى سرد تبریز، رسیدگى به امور معلولین، عیادت بیماران جزامى و مسلولین و بیماران روانى، توزیع گوشت قربانى و مواد غذایى، همکارى با آسایشگاهها و بیمارستانها و راهاندازى درمانگاه سیار و … فعال شدند.
در سال ۱۳۵۲ شمسی هیأت بررسى ایتام با استقلال مالى و هیأت امناء جداگانه تأسیس و فعالیت در زمینه رسیدگى به امور ایتام و سرپرستى آنان را در چهار چوب جمعیت خیریه نوبر آغاز کرد. تعیین و پرداخت مستمرى به ایتام، تأمین لوازم زندگى آنان، تأمین حقوق اجتماعى و رفع سایر نیازهاى عمومى از جمله فعالیتهایى بود که در دستور کار هیأت بررسى ایتام قرار گرفت.
در حال حاضر، فعالیتهاى این مرکز خدماتى، گسترش چشمگیرى یافته است. هر چند که این افزایش روزافزون، کثرت تقاضاهاى دردمندان و اقشار آسیب پذیر جامعه را نشان مىدهد، اما بحمدا… افراد خیر و نیکوکار و بندگان خوب خداوند همچنان به حمایتهاى مادى و معنوى خود ادامه داده و این جمعیت را در تأمین نیاز بخشى از محرومین جامعه یارى مىنمایند.
جمعیت خیریه نوبر در حال حاضر به یکى از موفقترین و ایدهآلترین مؤسسات خیریه در سطح کشور تبدیل شده است.
در اساسنامه جمعیت تأکید شده، این مؤسسه با تمام شاخه ها به هیچ گروه یا دسته سیاسى وابسته نبوده و به نفع هیچ فرد یا گروهى فعالیت نخواهد کرد، بلکه فقط و فقط رضایت پروردگار احدیت و خدمت به همنوع، منظور نظر بوده و الگوى عملکرد، همان سنت نبوى و سبک و سلیقه حضرات ائمه معصومین علیهم السلام بوده و براى پیشرفت کار و حجیم نشان دادن فعالیت، دست به کارهاى خلاف شرع و حرام نزده و هرگز هم این کار زشت را انجام نخواهد داد.
خدمات:
۱- عیادت بیماران
شاخه عیادت بیمار جمعیت خیریه نوبر تبریز فعالیت خود را برای کمک به بیماران بیبضاعت از سال ۱۳۴۸ آغاز کرد و در طول این مدت در زمینههای مختلف فعالیت داشته از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تأمین حق العلاج پزشکان ، تهیه دارو ، انجام رایگان رادیولژی ، سونوگرافی ،سی تی اسکن ، ام آر ای ، فیزیوتراپی ، عملهای جراحی ، تهیه ملزومات پزشکی از قبیل دریچه میترال ، پلاتینهای عملهای ارتوپدی ، عینک ، دندان مصنوعی ، ویلچر ، کفش طبی و…
- عیادت بیماران بیمارستان روانی ، مراجعه به آسایشگاه عقب ماندههای ذهنی.
- اعزام بیمار به سایر مراکز مجهز داخلی و در صورت نیاز به خارج از کشور.
- پرداخت بدهی ضروری بیماران ، پرداخت حق بیمه درمانی.
- پرداخت مستمری به خانوادههای بیماران کم درآمد و یا بدون درآمد.
- خرید آب ، برق ، گاز شهری ، تعمیر منازل مسکونی بیماران در صورت ضرورت
- و ترتیب گردشهای دسته جمعی بیماران روانی در فصل مناسب با همراهی اعضاء هیأت مدیره.
۲- سرپرستی ایتام
آمار خانوادههاى ایتام تحت پوشش در حال حاضر بالغ بر ۱۱۰۷ خانوار میباشد که تاکنون به لطف پروردگار متعال بیش از سه چهارم خانوادههاى تحت پوشش این هیأت به حد خودکفائى رسیدهاند. تعدادى از این فرزندان با استعداد و خوش ذوق، راهى دانشگاهها شده و برخى با نمرات بالا فارغ التحصیل گردیده و در مشاغل مختلف از جمله پزشکى، مهندسى، کارشناسى، کاردانى، تجارت و صنعت و غیره مشغول هستند.
روش تحقیق وسرپرستى به گونهاى است که اعضاء خانواده باید به هیچ وجه احساس حقارت یا ترحم نداشته باشند و در کمال احترام، با دید بزرگوارى با آنان رفتار میشود. و رفتار با آنان کاملاً محرمانه است مبادا که قوم و خویش و همسایههایشان با خبر باشند.
کمک هاى مالى در هیأت بررسى ایتام در موارد مختلفى مانند پرداخت مستمرى ماهانه، خرید یا تجدید بنا یا تعمیرات ساختمان، مخارج ازدواج، پرداخت بدهىهاى ضرورى، تهیه وسایل ضرورى خانه، درمان، خرید آب، برق، گاز شهرى، هزینه تحصیلى فرزندان، سرمایه اشتغال و نظایر آنان است که بطور آبرومندانهاى هزینه مىشود.
۳- تامین جهیزیه
تسهیلات ازدواج با تأمین هزینه عروسى و تأمین جهیزیه جوانان تهیدست یکى از فعالیتهائى است که زیر نظر هیأت عیادت بیمار انجام مىشود.
مؤسسین و کارگزاران مربوطه در جریان رسیدگى به امور درمانى خانوادهها، گاهى با مشکلاتى مواجه مىشدند که ماهیت بیمارى نداشته اما گذاشتن و گذشتن روش خداپسندانهاى نیست.
یکى از این موارد دختران جوان و دم بخت بودند که بعلت عدم دسترسى به هزینه عروسى در خانه مانده و امیدى به ازدواج نداشتند.هیأت عیادت بیمار تصمیم گرفت که در جنب وظایف اصلى خود کمک به زوجهاى محروم را نیز آغاز نماید.
این فعالیت که با امانتدارى کامل و حفظ آبروى خانوادهها انجام میشود تا کنون گره بسیارى از خانوادهها را گشوده است و در حال حاضر نیز ادامه دارد و تعداد جهیزیههاى تحویلى گاهى به ۱۲۰ فقره در ماه می رسد و مقدار هر جهیزیه حدود ۲۵ قلم کالاى اساسى مرغوب و با کیفیت خوب است.
۴- درمان بیماران
به هر وسیلهاى که اطلاع حاصل شود فردى بیمار است و یا خانوادهاى سرپرست خود را از دست داده و احتیاج به کمک دارند، در مرحله اول آدرس منزل فرد یا خانواده مددجو اخذ و در اولین فرصت ممکن دو نفر از اعضاء جمعیت به خانه آنان رفته و با اخذ اجازه، وارد منزلشان می شوند.
پس از گفتگوهاى لازم (که فنى هم هست) و رویت وضع حالى و مالى آنان، اگر نظر مسئولین مثبت باشد با تنظیم پرسشنامهاى تحت حمایت قرار مىگیرند. در تمام موارد ،براى درمان بیماران از امکانات برتر و بهینه درمانى استفاده مىشود و اکثراً در مراکز مجهز و اختصاصى جمعیت خیریه نوبر انجام مىگیرد که این امر باعث افزایش کیفیت درمان و کاهش هزینه مداوا مىباشد.
۵- احداث واحدها
یکى از چشمگیرترین فعالیتهایى که توسط جمعیت خیریه نوبر با سرمایه نیکوکاران بلند همت انجام پذیرفته و استمرار هم دارد ، احداث واحد هاى درمانى است.بیمارستان هاى بسیار مدرن و مجهزى توسط جمعیت خیریه نوبر بنا شده که از افتخارات عالم پزشکى کشور محسوب میشوند.
- بیمارستان کلیوى بنام حضرت امیرالمومنین على ابن ابیطالب علیه السلام:
بیمارستان در سال ۱۳۷۰ شمسى در تبریز خیابان قدس در زمینى به مساحت ۷۷۰۰ متر مربع با زیر بناى ۱۱۲۰۰ متر مربع آغاز و در سال ۱۳۷۵ به اتمام رسیده و افتتاح شده است.
آین بیمارستان به اعتقاد صاحب نظران، از لحاظ ساختمان، تجهیزات پزشکى و سیستم درمان، در ایران و شاید در خاورمیانه بى نظیر است و به بخشهاى همودیالیز، اتاقهاى عمل جراحى پیشرفته، بخش آى سى یو، سى سى یو، اورژانس، درمانگاههاى تخصصى، بخشهاى داخلى، جراحى و آنکولژى، سنگ شکن، رادیولژى، سونوگرافى، دندانپزشکى، زنان و زایمان، آزمایشگاه میکروبیولژى و پاتولژى و سایر واحدهاى خدماتى و درمانى مجهز مىباشد.
این بیمارستان علاوه بر نظافت و تمیزى فوق تصور، از زیبائى بى نظیر برخوردار و از هر دید سرآمد بوده و از بدو تأسیس تا امروز در اثر تلاش تمامى دست اندرکاران و با وجود پزشکان متخصص و فوق تخصص و قوى و امین، همیشه درجه یک بوده و هست و در مقابل خدمات ممتاز وجه دریافتى طبق تعرفه دولتى (که نازلتر از آن حق درمان تعریف نشده) مىباشد. ضمناً در این بیمارستان فرد سیگارى استخدام نشده و با جدیت تمام با سیگار مبارزه مىشود. - بیمارستان سوانح و سوختگى بنام حضرت امام حسن مجتبى علیه السلام:
دومین بیمارستانى که ضرورت ساخت آن در اولویت قرار داشت و توسط جمعیت خیریه نوبر احداث گردید بیمارستان سیصد تختخوابى سوانح و سوختگى با ۱۶۰۰۰ متر مربع زیر بنا در سال۱۳۸۰ به اتمام رسید. قبلاً در استان آذربایجان شرقى و استانهاى همجوار بیمارستانى مستقل مخصوص سوانح و سوختگى وجود نداشت و اکثر مبتلایان در تنگناى درمان قرار داشتند این کار مهم توسط این مؤسسه انجام گردید و اداره آن با یک قرارداد رسمى بعهده دانشگاه علوم پزشکى تبریز مىباشد که با اشراف هیأت مدیره خیریه نوبر با کم و کیف مطلوب در خدمت مردم، خصوصاً محرومین قرار گرفته است. - بیمارستان روانى بنام حضرت سید الشهدا امام حسین علیه السلام:
تعداد بیماران روانى حاد و ضعیف در استان آذربایجان شرقى حدود ۱۴۰۰۰ نفر بود و براى این همه مریض و بیماران استانهاى هم جوار فقط یک بیمارستان سیصد تختخوابى مخصوص بیماران روانى در تبریز و یک بیمارستان ۷۰ تخت خوابى در اورمیه وجود داشت و بس.
با این کثرت بیمار و محدود بودن تخت بسترى، بیماران (هر چند سخت و بد حال) در منازل خود بودند و حادثهها بوجود مىآوردند و در نتیجه عدم مراقبت هاى لازم و دورى از درمان، حالشان بد و بدتر مىشد.
حضور دائم این بیماران در منزل، گاهى به فجایع دردناک مانند قتل همسر و فرزند و آسیب به ساکنین خانه وو… منجر مىشد اما بدلیل نداشتن ظرفیت بیمارستانى، امکان انتقال آنان به بیمارستان وجود نداشت.
این مشکل مدتها در هیأت مدیره جمعیت خیریه نوبر مطرح بود تا اینکه در سال ۱۳۷۵ در مجاورت همان بیمارستان روانى سابق یک بیمارستان بسیار مدرن سیصد تخت خوابى دیگر توسط خیریه نوبر احداث گردید. این بیمارستان بسیار زیبا و درجه یک از سال ۱۳۷۸ با تمام ظرفیت، با همت دانشگاه علوم پزشکى تبریز اداره مىشود و مشکل بزرگ بیماران روانى را تا حدود زیادى حل کرده است.
متأسفانه در شهر ما (همانند تمامى ممالک) تعداد بیمار روانى همیشه رو به افزایش است. لذا در حال حاضر (۱۳۸۶) شهر تبریز با کمبود تخت بیمار روانى مواجه بوده و باز بیماران به خانههاى خودشان سوق داده مىشوند. - بیمارستان جنرال زنان بنام حضرت فاطمه سلام ا… علیها (الزهراء):
ساختمان بیمارستان ۱۲۰ تخت خوابى جنرال زنان بنام یگانه دخت حضرت نبى اکرم حضرت زهرا سلام ا… علیها تکمیل و راهاندازى شده است.
این مرکز براى احترام به خانمها، فقط براى معالجه بیماران زن ساخته شده بطوریکه کلیه کادر درمان و ادارى (غیر از نگهبان، راننده و مسئولان موتورخانه) همگى از خانمها بوده و تمام مشکلات درمانى بیماران اعم از داخلى و جراحى توسط پزشکان متخصص زن حل و فصل مىشود.
این بیمارستان با مشارکت مالى دانشگاه علوم پزشکى و جمعیت خیریه نوبر (توسط دفتر فنى خیریه نوبر) ساخته شده و همانند بیمارستان سوانح و روانى (طبق قراردادى) اداره آن بعهده دانشگاه میباشد. و در حال حاضر یکی از فعالترین و معتبر ترین بیمارستانهاى تبریز است. - واحدهاى آموزشى:
جمعیت خیریه نوبر از بدو تأسیس تا کنون حدود چهل باب مدرسه (دبستان، راهنمائى و دبیرستان) در شهر تبریز و نقاط دوردست استان، احداث و راهاندازى نموده است که اولین آنها در تبریز خیابان ۱۷شهریور جدید جنب کوچه ارک دبستان دخترانه هاشمیه است و سایر موارد در دهات واجد شرایط و فاقد مدرسه ساخته شده (از آن جمله مى توان روستاى محمد صلاح لو، سارىبیگلو، باروق هریس، عنصرود و … را نام برد.
بعضى از این مدارس رأساً توسط خیرین اداره میشود و قسمت عمده تحویل اداره آموزش و پرورش شده است که توسط آن اداره، راه اندازى شده و اداره می شود. - واحدهاى مسکونى:
یکى از فعالیتهاى جمعیت خیریه نوبر خریدارى یا احداث مسکن مناسب براى نیازمندان است. علاوه بر ۳۰۰ باب واحد مسکونى که پس از خریدارى و مرمت به مستمندان واقعى تحویل شده است، یک مجتمع ۹۶ واحدى جهت خدمت به اقشار مختلف، ساخته شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
۶- امور فرهنگی
بدیهى است پایه و اساس هر جامعه، فرهنگ آن است هرگاه هر ملتى از فرهنگ بالائى برخوردار باشد مشکلات اجتماعى آنان بمراتب کم و کمتر خواهد بود. جمعیت خیریه نوبر جهت ارتقاء فرهنگ جامعه بزودى در شهر تبریز اوایل خیابان شهید مطهرى، در یک ساختمان قدیمى و بسیار زیبا و محکم با ۹۵۰ متر زمین و ۱۰۰۰ متر مربع زیر بنا، مرکزى بنام ـ بنیاد مطالعات و تحقیقات و انتشارات حضرت امام محمدباقر علیه السلام ـ دایر خواهد کرد که با دارا بودن دهها هزار جلد کتاب، در خدمت جامعه قرار مىگیرد و امید است که به لطف و احسان خداوند کریم، بازده مفید و مؤثر آن در سطح جامعه آشکار گردد.
جمعیت خیریه نوبر، در کنار رفع نیاز هاى مادى محرومین، از تأمین مایحتاج روحى، اخلاقى، اجتماعى و اقتصادى خانوادههاى تحت پوشش، غافل نمىماند و با تذکرات مهم و جدى (در عین حال لطیف) آنان را به وظایف دینى، امور درسى، امور بهداشتى و هر کمبود دیگرى که داشته باشند آشنا مىسازد.
حمد بیکران خداوند سبحان را که در حق این مؤسسه همیشه نظر لطف داشته ، در نتیجه از تمام امر بمعروف و نهى از منکرها جواب مثبت گرفته است.
۷- سایر خدمات
- حوادث غیر مترقبه:
جمعیت خیریه نوبر در هنگام وقوع حوادث غیر مترقبه در چهار چوب امکانات خود کمک هاى مردمى و نیروهاى امداد رسان خود را به محل حادثه اعزام و انجام وظیفه میکند.
در زلزله اردبیل علاوه بر تکمیل ۲۱۰ باب خانه مسکونى، دو باب مدرسه نیز در همان محل احداث کرده است.
در زلزله بم که روز جمعه ۵/۱۰/۱۳۸۲ اتفاق افتاد، فرداى آن روز، جمعى از اعضاء با محمولهاى از لوازم ضرورى اولیه در ۴ کامیون به محل حادثه رفته و راساً نسبت به استقرار چادرها و اسکان خانوادههاى پریشان اقدام و وسایل ارسالى را توزیع کردند. سپس به احداث یک باب مدرسه اقدام گردید. - طرح اشتغال:
ایجاد شغل در هر زمان یکىٍ از مهمترین کارهاى خیر و احیاء برخى خانوادهها است. خیریه نوبر از بدو تأسیس به این امر مهم اهتمام ورزیده و در سالهاى اخیر با توسعه آن توانسته است صدها نفر از بیکاران آماده بکار را، در شغلى مناسب مشغول و یا استخدام نماید.
بعضى از این عزیزان تازه کار، با استعداد و با ظرفیت و آمادگى و شوق خوبى که بکار داشتند، توانستهاند در زمان نسبتاً کوتاه صاحب خانه و زندگى شده و به آینده درخشانى هم امیدوار باشند.
حضرت پیامبر عزیز اسلام میفرماید: کار عزت مرد است و کارگر و کاسب محبوب خدا. - وام بدون بهره:
این مؤسسه وام ده ماهه، اکثراً به کارمندان چندین بیمارستان دولتى و خیریه، مىپردازد و حدوداً مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال سرمایه قرض الحسنه، در گردش دارد گاهى هم با پیدا شدن بانى، وامهاى بزرگ مبلغ نیز داده مىشود. - ذبح قربانى:
یکى از مستحبات در دین مقدس اسلام ذبح گوسفند، گاو و شتر، در راه خدا، بنام خدا و بخاطر خداوند متعال و پخش گوشت آنها بین بندگان خدا (خصوصاً در روز عید اضحى) است که گاهى هم بواسطه نذر و کفاره واجب مىشود.
با توجه به اینکه عمل به این امر مستحبى براى هر کس آسان نیست لذا مؤمنین هزینه قربانى را به جمعیت خیریه نوبر پرداخت مىنمایند و مؤسسه از طرف آنها نیت کرده و قربانى را طبق اصول بهداشتى فى سبیل ا… انجام داده و گوشت آنها را بین خانوادههاى تحت پوشش توزیع مینماید.حجم این عمل مستحب در حدى است که در طول بعضى از سالها همه خانوادههاى مربوطه را تا اندازهاى کفایت مىکند. - خدمات بهداشتى:
چه زیباست تمامى مردم همچنانکه داخل خانه مسکونى خود را از آن خود میدانند، خارج خانهشان را نیز مال دیگران ندانند.
سالها قبل سرویسهاى بهداشتى عمومى در شهر چنان وضع نامطلوبى داشتند که ناگفتنش بهتر است. جمعیت خیریه نوبر بفکر این معضل نیز افتاد تا براى الگو، چند واحد سرویس بهداشتى در کنار بعضی مساجد و یا معابر عمومى با اصول بهداشتى مطلوب و ساختمان زیبا که مجهز به آب گرم و سرد و لوله کشى صابون مایع با توالتهاى متعدد ایرانى و فرنگى با دستشوئیهاى مربوطه و محل شستن پا، با نور و هواکش کافى بسازد.
از این قبیل است احداث سرویسهاى بهداشتى در تبریز، بازار، کوچه دباغخانه، جنب مسجد مولانا، مورد دوم، جنب مسجد آیت ا… اهرى و سومى در خیابان دارائى، بازار پنبه فروشان جنب مسجد آیت ا… خسرو شاهى و … و بدنبال آن مردم متدین و علاقمند، همت گذاشته و در جاهاى مختلف نسبت به ساخت این نوع سرویس هاى بهداشتى اقدام کردند که در بعضىها خیریه نوبر هم مشارکت مالى نمود. بحمد ا… این روش در حال حاضر جا افتاده شده و امید است تمام سرویس هاى قدیمى با این روش تجدید بنا شود.
کمک به تجهیز وسایل پزشکى بعضی بیمارستانها، خصوصاً بیمارستانهاى سرطانى در تبریز و اورمیه و رفع نواقص بعضى مدارس و گاهى هم کمک به دانش آموزان و خانواده آنها و تأمین آب مزروعى در بعضى مناطق روستانشین و دهها کارهاى خیر و عام المنفعه دیگر از سیره این مؤسسه می باشد.
در خاتمه با تمام وجود و نیرو از درگاه حضرت پروردگار احدیت متشکریم که همه نیرو و توفیق و سرمایه از آن اوست و از طرف اوست. در مرحله دوم از انسانهاى والا و ارزشمند الهى که این همه از امکانات خود صرف کارهاى خیر مىنمایند که در واقع همه افتخارات حق مسلم آنان هست، سپاسگذاریم و توفیق روزافزون آنان را از درگاه خداوند متعال خواهانیم.
من کسی رو می شناسم که واقعا دستش تنگه .نزدیک ۲۰ تومن بدهی به بانک داره و چک همسرش به دلیل کرونا برگشته ندارن بده .بانک وام گذاشته اجرا.چطور می تونید کمکشون بکنید
دوست عزیز می تونن مراجعه کنن به خیریه نوبر اونا کمکشون میکنن قطعا
عرض سلام اخیرا با کسانی مواجه شدم که نیازهای شدید مالی دارنداز نزدیک آنها را دیدم و صحبت کردم . میتونید کمکشون کنید؟ میشه بیام از نزدیک توضیح بدم و حتی میتونم ببرم محل زندگیشون رو نشون بدم .من فرهنگی بازنشسته هستم .برای پروژه دانشجویی دخترم رفته بودیم الان فکرمان خیلی درگیر مشکلات آنهاست.خونشون رو فقط از گل و آجر ساختن وخیلی مشکلات دیگر.
سلام دوست عزیز
برای کمک گرفتن از موسسه باید تشریف ببرین به دفترشان. مابین چهارراه منصور و چایکنار. حتما کمک می کنند.