4978 بازدید
تله کابین تبریز ؛ پنجره ای بر فراز شهر
تله کابین تبریز ؛
طرح تله کابین تبریز (عون بن علی) به عنوان یکی از پروژه های مشارکتی شهرداری از جمله طرح های پیش بینی شده و مصوب شورای اسلامی شهر در قالب برنامه پنج ساله توسعه و عمران شهری موسوم به تبریز ۹۰ به شمار می رود که تنها به فاصله ای کوتاه از برپایی همایش فرصت های سرمایه گذاری و با حضور وزیر کشور کلنگ زنی و مراحل اجرایی آن آغاز شد.
فاز اول تله کابین تبریز که با مشارکت شهرداری تبریز به عنوان کارفرما ، اتاق بازرگانی اسکاندیناوی و ایران به عنوان مجری و شرکت مهندسین مشاور سبزاندیش پایش به عنوان مشاور طرح اجرا شده ، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه در بر داشته و کلیه تجهیزات و امکانات فنی آن از شرکت دوپل مایر اتریش خریداری شده است.
بر اساس مطالعات انجام گرفته ، طول افقی تله کابین در فاز اول ۱۴۵۰ متر و طول شیب دار آن ۱۴۸۰ متر است و میانگین تغییر ارتفاع پروژه نیز ۲۶۱ متر پیش بینی شده است.
طرح تله کابین تبریز با میانگین حداقل ۱۲ و حداکثر ۲۴ کابین طراحی شده و با پیش بینی ۶ دکل یا برج ، کار جابجایی کابین ها انجام خواهد گرفت.
همچنین براساس محاسبات انجام یافته کل زمان سفر در هر مسیر رفت و برگشت از طریق تله کابین در فاصله ۴ کیلومتری عون بن علی تا ارتفاعات بالادست سد شهید مدنی ۶ دقیقه و ۲۴ ثانیه می باشد و در هر ۶ ثانیه نیز یک کابین در رفت و برگشت خواهد بود.
علاوه بر این تله کابین مذکور با ظرفیت جابجایی یک هزار مسافر در ساعت طراحی شده و سیستم هدایت آن با قدرت ۱۹۱ کیلو وات عمل می کند.
لازم به ذکر است که با راهاندازی تله کابین عون بن علی ، این منطقه به یکی از نقاط توریستی و تفریحی تبریز تبدیل و سالانه پذیرای صدها هزار نفر از شهروندان و میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
علاوه بر این وجود طبیعت بکر دامنه های عون بن علی و طرح های جنگل کاری این ارتفاعات با امکانات تفریحی و رفاهی چون رستوران ، پارک های تفریحی ، شهر بازی و دیگر امکانات ، بر جاذبه های این پروژه می افزاید.
ایمیل شما آشکار نمی شود