تفرجگاه کوهستانی عینالی
تفرجگاه کوهستانی عینالی تبریز
معرفی جاذبه های گردشگری و امکانات رفاهی تفریحی
به کوشش: تبریز مدرن
بقعه عون بن علی دوره ایلخانی- قرن ۹ هجری
این بقعه در زمان ایلخانان بنا شده است. اصل بناءمقبره و مسجد در قرن نهم آباد بوده و در حمله عثمانیان تخریب گردیده و در زمان شاه عباس صفوی تجدید بنا شده است.
بار دیگر در زلزله سال۱۱۹۳ هجری ویران و اواخر قرن ۱۳ توسط امین لشگر قهرمان میرزا تعمیر شده است.
نوع مالکیت بنا اوقافی است. این بنا به عینال، زینال یا عینالی و یا بقعه عون بن علی نیز مشهور است و به روایتی این بقعه مزار دو پسر حضرت امیر المومنین علی علیه السلام بناهای عون بن علی و زید بن علی است وشاید دوتن از پاکمردان و محبان آن حضرت بوده اند که نام عون بن علی و زید بن علی داشته اند.
برج یادمان شهدای گمنام تفرجگاه کوهستانی عینالی
یادمان شهدای گمنام تبریز (شهدای جنگ تحمیلی یران و عراق) یکی از یادمانهای باشکوه و کم نظیر در کشور می باشد. این بنا در سال ۱۳۸۱ در حرکتی نمادین و با تاسی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب پی ریزی و در سال ۱۳۸۵ با الطاف الهی و تلاش عاشقان طریقت به پایان رسید و ۸ شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس را دردل خود جای داد.
این عزیزان همواره ملجاء عاشقان و ره پویان طریق جهاد و شهادت خاصه مامن قابطه ورزشکاران و کوهنوردان می باشد شعر معروف استاد شهریار در تجلیل از رزمندگان اسلام: سلام ای جنگجویان دلاور، نهنگانی به خاک و خون شناور براین یادمان نقش بسته است.
پهنه های جنگلداری شده
با توجه به اینکه پروژه جنگلکاری و تفرجگاهی کوهستان عینالی فاز بندی شده است،
فاز اول این پروژه جنگلکاری دامنه های مشرف به شهر تبریز و در حدود ۱۰۰۰هکتار می باشد که با ۶۰۰ هکتار جنگلکاری صورت گرفته چشم اندازی زیبایی در این کوهستان شکل گرفته است.
این جنگلکاری محل مناسبی برای گردشگری و استراحت مسافران بوجود آورده است.
دریاچه داغ گؤلی تفرجگاه کوهستانی عینالی
دریاچه داغ گؤلی عینالی در فضایی به وسعت حدود ۴۰ هزار مترمربع با گنجایش ۵۴ هزار مترمکعب ذخیره آب همراه با پیاده راه و دیوار سنگی پیرامون آن بطول ۴۵۰ متر و نصب سردیس های مفاخر آذربایجان در ارتفاعات تفرجگاه احداث به محلی آرام و دلنشین برای اوقات فراغت شهروندان عزیز و مهمانان گرامی تبدیل شده است.
نگارخانه تفرجگاه کوهستانی عینالی
جهت برگزاری نمایشگاه های هنری و صنایع دستی و اجرای برنامه های متعدد فرهنگی و اجتماعی در ۲ طبقه به مساحت ۸۰۰ مترمربع در مجموعه دریاچه داغ گؤلی عینالی احداث شده است.
مسیر سنگ فرش تفرجگاه کوهستانی عینالی
مسیر اصلی و سنگ فرش تفرجگاه عینالی و چشم انداز زیبایی از تبریز به طول ۵/۳ کیلومتر با مناسب سازی برای سالمندان و افراد کم توان با پیچ و خم های زیاد می باشد که با ایجاد آبراه و جریان آب در طول مسیر، گلکاری، نصب وسایل ورزشی و آلاچیق ها منظره زیبایی به آن بخشیده است و در ایام پرتردد بصورت فشرده مورد استفاده قرار می گیرد.
پارک طبیعت و حیات وحش تفرجگاه کوهستانی عینالی
این مجموعه زیست محیطی در نوع خود بی نظیر بوده و زیستگاه برخی گونه های پستانداران بزرگ جثه استان اقبیل کل، بز و قوچ می باشد. میهمانان عزیر میتوانند با انتخاب مسیر هوایی، این مجموعه زیبا را از داخل تله کابین مشاهده کنند.
توربین های بادی تفرجگاه کوهستانی عینالی
در کوهستان عینالی اکثر روز های سال، باد وجود دارد که اغلب در بهار و تابستان با شدت بیشتری و در پاییز و زمستان با شدت کمتری می وزد.
توربین های بادی عظیمی که به صورت افقی در چند قسمت از کوهستان عینالی داخل تفرجگاه نصب شده اند در شرایطی که وزش باد مناسب باشد، با چرخش هر کدام از این پره ها مناظر زیبا و دیدنی را بوجود می آورد و بیش از هر چیز در ابتدای ورود به این شهر توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
دره ها و صخره های زیبا و اغلب صعب العبور تفرجگاه کوهستانی عینالی
دره هاای متعددی که بین بلندی های کوه عون بن علی (عینالی) ایجاد شده اند، از هر لحاظ دیدنی هستند. پاره ای از این دره ها، که معروف تر از بقیه هستند، مورد علاقه ی کوهنوردان و گردشگران می باشند. ایلان اوچانلار ، قبه زن ، قانلی دره ، کهلیک بولاغی و دوه چی بولاغی
رودخانه آجی چای
اصلی ترین آب منطقه ی عینالی همان رودخانه ی “آجی چای” است که تمام دره های شمالی کوه را از مشرق به غرب در می نوردد این رود که از کوه ساوالان سرچشمه گرفته بعد از عبور از عینالی به دریاچه ارمیه می ریزد . طبیعت زیبایی که در کنار این رود و در پشت کوه عینالی پدید آمده گردشگران و کوهنوردان زیادی را به این دره ی زیبا جلب می کند .
چشمه های داخل تفرجگاه کوهستانی عینالی
معروفترین چشمه ها : چشمه ترلان بولاغی ، چشمه دوچی بولاغی و چشمه کهلیک بولاغی
دامنه های کوه دند
از کوههای مهم نزدیک به کوه عینالی کوه دند می باشد که چشمه های « سؤیدلر » و « ایمام آغاجی » را در جهات شرق و جنوب خود ،ارمغان دوستداران طبیت می دارد. ارتفاع قله دند ۲۳۷۸ متر می باشد.
گل های طبیعت تفرجگاه کوهستانی عینالی
تله کابین تفرجگاه کوهستانی عینالی
مجموعه تله کابین تبریز واقع در تفرجگاه عینالی در حال حاضر دارای ۱۲ کابین و هرکابین با ظرفیت ۸ نفر می باشد. طول مسیر تله کابین ۱۴۸۰ متر و اختلاف ایستگاه اول و دوم ۲۴۰ مترمی باشد در ایستگاه های اول و دوم تله کابین سرویسهای بهداشتی کافی شاپ و نمازخانه احداث شده است.
جاذبه های ویژه تله کابین تبریز
– تنها صخره استاندارد و طبیعی برای صخره نوردی کنار دکل دوم
– دره بسیار زیبا و فوق العاده با تخته سنگها و صخره های طبیعی و زیبا (پارک طبیعت و حیات وحش عینالی) با عمق حدود ۱۰۰ متر
– نمای زیبای تبریز از آسمان ( در طول مسیر )
– منظره زیبای شهر و کوهستان و نیز قله دند ایستگاه دوم
پارک پیوند تبریز فضایی پر از قلب های عاشقانه
از جمله پارک های منحصر بفرد در کشور، پارک پیوند تبریز است که در فضایی بسیار زیبا در محدوده تفرجگاه عینالی تبریز و در ضلع شرقی پارک ائل داغی جنب اتوبان پاسداران احداث شده است. وجود مسیر اختصاصی برای عبور عروس و داماد، مسیر حرکت کاروان های عروسی، محلی ویژه عکسبرداری، المانهای مختلف به شکل قلب از جمله ویژگی های جالب این پارک به شمار می رود.
همچنین فضای گلکاری شده زیبا، ایستگاه شارژ تجهیزات الکترونیکی، چندین آبشار به همراه حوضچه، زمین های ورزشی، آلاچیق ها و نمازخانه زمینه نشاط و آسایش گردشگران عزیز را فراهم می کند.
طولانی ترین و پرشیب ترین زیپ لاین کوهستانی کشور
زیپ لاینی که در تفرجگاه عینالی اجرا می شود به طول۵۰۰ متر با اختلاف ارتفاع ۷۵ متری ایستگاه مبدا و مقصد و شیب ۱۷٫۵درصد از مقابل تندیس صخره ای استاد شهریار شروع شده و به تپه نهالستان جنب المان قوری ختم می شود و با اتمام اجرای این پروژه شهروندان هنگام استفاده از آن به دلیل وجود اختلاف ارتفاع ایستگاه مبدأ از سطح شهر با هیجان بیشتر و مشاهده مناظر زیبای طبیعت تفرجگاه عینالی مسیر را طی خواهند نمود.
زمین فوتبال چمن مصنوعی تفرجگاه کوهستانی عینالی
فاز اول کمپ ورزشی باغ ربع رشیدی عینالی با احداث زمین ورزشی فوتبال چمن مصنوعی در ابعاد ۱۰۰ متر در ۶۵ متر واقع در اتوبان پاسداران جنب کوی شهید بهشتی ، باغ ربع رشیدی تفرجگاه عینالی در ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ به بهره برداری رسید.
پیست کارتینگ تفرجگاه کوهستانی عینالی
پیست موتورهای چهارچرخ ( کارتینگ) در انتهای پارک ائل داغی جنب اتوبان پاسداران با مشارکت بخش خصوصی احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.
باشگاه سوارکاری تفرجگاه کوهستانی عینالی
با عنایت به اینکه در احادیث و روایات مختلف اسب دوانی و آموزش اسب سواری به مسلمانان به صور مختلف و از جهات متعدد سفارش شده است و همچنین در جهت تشویق و ترغیب جوانان به ورزش سوارکاری و ورزش های سنتی و هویتی و ایجاد جذبه دیگر برای تفرجگاه سازمان با همکاری بخش خصوصی اقدام به آموزش اسب سواری و سوار کاری در بوستان نهالستان تفرجگاه عینالی نموده است که مورد استقبال شهروندان و مهمانان عزیز قرار گرفته است.
رستوران بام تبریز تفرجگاه کوهستانی عینالی
بوفه ها و کافی شاپ های تفرجگاه کوهستانی عینالی
آلاچیق سنتی عشایر (اوبا) در تفرجگاه کوهستانی عینالی
جایگاه CNG تفرجگاه کوهستانی عینالی
این جایگاه کنار اتوبان پاسداران مابین زیرگذر ارم و میدان آذربایجان داخل محدوده تفرجگاه عینالی احداث شده است.
پارکینگ های تفرجگاه کوهستانی عینالی
المان ها، تندیس ها و مجسمه های مفاخر منصوب در تفرجگاه کوهستانی عینالی
نمازخانه تفرجگاه کوهستانی عینالی
وسایل نقلیه عمومی تفرجگاه کوهستانی عینالی(ون ها و تاکسی های لندن)
زیبایی شب ها با نورپردازی و توسعه روشنایی در تفرجگاه کوهستانی عینالی
آبشار مصنوعی تفرجگاه کوهستانی عینالی
نقشه گردشگری تفرجگاه کوهستانی عینالی