كسي كه هرگز تحت فشار نزيسته باشد، آزادي را لمس نمي كند.
خانه » تاریخ » دیرینه » ویژگیهای تبریز » تبریز ۲۰۱۸ ؛ پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی
4893 بازدید

تبریز ۲۰۱۸ ؛ پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی

تبریز ۲۰۱۸

تبریز 2018

خوشبختانه تکاپوی شدید و مثبتی در تبریز به همین جهت بوجود آمده است. با تلاش شهرداری تبریز و با کمک تبلیغات رسانه ای و محیطی غالب مردم در جریان این انتخاب قرار گرفته اند. مردم تبریز با آغوش باز به استقبال تبریز ۲۰۱۸ رفته اند و انتظار می رود گردشگران تبریز ۲۰۱۸ از این موج مثبت اظهار شگفتی کنند.

شهر نمونه گردشگری جهان اسلام

همانطور که از عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام مشخص است این انتخاب بر اساس فاکتورهای تاریخی ، فرهنگی ، دینی و مذهبی صورت گرفته است. کلانشهر تبریز توانسته است خود را به عنوان مدرن ترین ، سالمترین ، زیباترین و توسعه یافته ترین شهر ایران در جهان معرفی کند. توجه به شاخصه های مهم این عنوان اهمیت بسیاری دارد. طبیعتا عمده گردشگران خارجی برای دیدن برج ها ، مراکز خرید پیشرفته و مانند آنها به تبریز سفر نمی کنند. اگر چنین ملاک هایی وجود داشته باشد شهرهایی مانند دبی در صدر این انتخاب قرار دارند. مسلما توجه به پیشینه های تاریخی ، فرهنگی ، اجتماعی ، دینی و مذهبی مهمترین عامل توفیق در تبریز ۲۰۱۸ است. تمامی برنامه ها و اقدامات انجام شده باید در مسیر معرفی داشته های تبریز انجام شود. تاریخ و تمدن تبریز مثال زدنی است و از جمله مواردی است که می توان بر روی آن کار و به عنوان نقطه قوت از آن استفاده کرد. دارا بودن برج های مدرن و چشم نواز ، هتل های شیک و مجلل ، مراکز خرید بزرگ و فاخر می تواند برای تکمیل این هدف مورد استفاده قرار بگیرد و نه از آنها به عنوان داشته ها بهره برد. از این دست امکانات و زیرساخت های دیگر نیز باید بصورت تمام و کمال برای هدف نهایی استفاده کرد.

نقش مردم در تبریز ۲۰۱۸

مهمترین فاکتور رضایت و خرسندی توریست ها در نحوه برخورد مناسب مردم با آنهاست. خوشبختانه خونگرمی و مهمان نوازی ایرانیان برای هر گردشگری مایه تعجب و تحسین است. غالب گردشگرانی که به ایران سفر می کنند مردم ایران را بسیار با محبت و خونگرم معرفی می کنند. در موارد بسیار کمی نیز این محبت و خونگرمی بیش از حد آسایش و آرامش لازم را از گردشگران می گیرد. چیزی که بیش از همه چیز گردشگران را موذب می کند در کانون توجه قرار داشتن بیش از حد آنهاست. برای رفع اینگونه مشکلات توجه به رعایت حدود در برخورد با گردشگران و توجه به نیاز آنها بسیار ضروری است. در یک کشور توریست پذیر باید اکثر مردم خود را برای میزبانی مناسب از آنان آماده کنند. تسلط به زبان های فراگیری مانند انگلیسی و عربی بسیار حائر اهمیت است. منافع صنعت گردشگری همه شمول است و هر شخص و شهروند باید نماینده ای شایسته از فرهنگ و تمدن یک کشور باشد. تاثیر صنعت توریسم به حدی بالاست که جزو با ارزش ترین منابع درآمدی هر کشور محسوب می شود.

نقش هتل ها و مراکز رفاهی تجاری در تبریز ۲۰۱۸

نقش بسیار پررنگ هتل ها و مراکز رفاهی تجاری در تامین اهداف تبریز ۲۰۱۸ اجتناب ناپذیر است. آسایش و رفاه گردشگران می بایست در عالی ترین سطح ممکن مهیا شود. آینده نگری و توجه به سرمایه گذاری بلند مدت برای جذب بیشتر گردشگر بسیار مهم است. با توجه به اینکه اعضای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از کشورهای اسلامی هستند و سایر کشورها در این سازمان وجود ندارند میزبانی مناسب از این کشورها و ترویج و نشر این میزبانی مناسب توسط آنها می تواند تبریز ۲۰۱۸ را به فرصتی جهانی تبدیل کند و نه صرفا محدود به کشورهای اسلامی. هتل ها و مراکز رفاهی تجاری با برخورد خوب ، سرویس دهی عالی و دریافت هزینه مناسب می توانند آینده توریسم در تبریز و حتی کشور را تضمین کرد.

نقش سایر شهرها و استانها در تبریز ۲۰۱۸

پیشرفت تبریز پیشرفت کل ایران است و پیشرفت هر نقطه ای از ایران پیشرفت تبریز. بسیار محتمل است گردشگری که از کشور دیگر به قصد دیدن تبریز به کشور آمده از شیراز ، اصفهان ، تهران ، یزد و مانند آنها دیدن کند و بالعکس. با تدوین و اجرای تفاهم نامه های توسعه گردشگری تبریز با سایر شهرها قدرت همه شهرها بصورت کانونی روی تبریز متمرکز می شود و پس از تبریز به کل ایران. تعداد اعضای سازمان همکاری اسلامی ۵۷ کشور است. این یعنی اگر هر کشوری در هر سال یک نماینده داشته باشد پس از تبریز ۲۰۱۸ بیش از ۵۴ سال سایر کشورها نماینده خواهند داشت. اگر به این روال پیش برود حداقل بیش از ۵۴ سال لازم است تا فرصتی برای ایران پیش بیاید. پس می توان نتیجه گرفت فرصت تبریز ۲۰۱۸ یعنی فرصت ایران ۲۰۱۸

مرکز تجارت جهانی تبریز

تبریز بعنوان شهر اولین ها، از سالیان دور در صدد تاسیس اولین مرکز تجارت جهانی کشور بوده است. در سطح جهان بیش از   ۳۳۰ مرکز تجارت جهانی و در بیش از ۱۰۰ کشور وجود دارد. پروژه عظیم مرکز تجارت جهانی تبریز شامل برج مرکز تجارت جهانی تبریز با زیر بنای ۴۱۰۰۰ مترمربع و مرکز خرید تجارت جهانی تبریز با مساحت بیش از ۱۵۰ هزار مترمربع در کوی ولیعصر تبریز در زمینی به مساحت حدود ۲۲ هزار مترمربع در دست تکمیل شدن می باشد. برج اداری – خدماتی – گردشگری با ارتفاع ۱۵۲ متر بعنوان مرتفع ترین برج اداری – خدماتی کشور مشرف به تقریباً کل شهر تبریز می باشد. 

خوشبختانه در سال ۱۳۸۶ با تشویق مسئولین استانی و با ایجاد مشوق های سرمایه گذاری در شهر تبریز، اجرای پروژه مرکز تجارت جهانی تبریز با مشارکت شهرداری تبریز و اداره کل راه و شهرسازی و با سرمایه گذاری گروه مهندسی پردیسان شروع شد. با توجه به ویژگی های متفاوت برج مرکز تجارت جهانی تبریز با سایر ساختمان های کشور و به دلیل ساخت اولین سازه سوپر فریم یا ابرسازه کشور در این پروژه، اخذ تاییدات فنی پروژه با زمانهای طولانی مواجه گردید لیکن بدلیل تجربه شرکت سرمایه گذار آن در کشور ژاپن و داشتن تجربیات فنی و اجرایی در ساختمان مشابه در شهر توکیو، مشکلات یکی پس از دیگری مرتفع گردیدند و به لطف پروردگار امروز شاهد اتمام عملیات اجرایی سازه و نمای آن هستیم.
در فوریه ۲۰۰۸ نیز مکاتبات لازم با WTCA (اتحادیه مراکز تجارت جهانی) انجام شد و پرونده آن تحت عنوان WTC Tabriz در اتحادیه مذکور باز شد که با تکمیل و افتتاح کامل برج ثبت کامل آن انجام خواهد شد.

لوگوی تبریز ۲۰۱۸

این لوگو با الهام از اماکن تاریخی تبریز توسط خانم لیلا حجبی طراحی شده است. استفاده از مقبره الشعرا ، برج ساعت و مسجد کبود در این لوگو می تواند بترتیب نماد فرهنگ ، تمدن و دین باشد که هدف اصلی تبریز ۲۰۱۸ نیز معرفی و ارائه داشته ها در این موارد است. بهره گیری از رنگ فیروزه ای که تبریز نیز به عنوان فیروزه جهان اسلام معروف است در این نماد به چشم می خورد. نماد تبریز ۲۰۱۸ هر آنچه که مفهوم آنرا برساند در خود دارد و سادگی آن از نقاط قوت آن است. مخاطب در نگاه اول با نماد تبریز ۲۰۱۸ ارتباط برقرار می کند و این بزرگترین رسالت لوگوی تبریز ۲۰۱۸ است.

برچسب ها :
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه