تبریز از زبان رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه رسمی پایتختی گردشگری در سال ۲۰۱۸
تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام نه تنها برای ایران
بلکه برای همیشه تاریخ جاذبه داشته و خواهد داشت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در مراسم جشن رویداد تبریز ۲۰۱۸، با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ از سوی سازمان همکاری اسلامی، ضمن تبریک این رویداد تاریخی به ملت ایران و مردم غیور آذربایجان،اظهار امیدواری کرد در این ماه پربرکت شعبان برای همه مسلمانان سیر در آفاق و سرزمین، سیر در انفوس هم باشد.
دکتر روحانی توسعه گردشگری و توریسم را یکی از راههای تعامل سازنده با جهان دانست و اظهار داشت: گردشگری موجب فهم درست ملتها از جهان و تاریخ گذشته خواهد بود و در حقیقت ارتباط انسان را با گذشته تاریخ فراهم کرده و موجب شناخت وضعیت امروز و آینده جهان است.
رئیس جمهور ایجاد روحیه شاد و برطرف شدن غمها، و توسعه اشتغال و رونق اقتصادی را از آثار گسترش گردشگری عنوان کرد و گفت: براساس گزارشها در سال ۲۰۱۷ یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از مردم جهان گردشگری را انتخاب کردهاند.
دکتر روحانی با بیان اینکه گسترش گردشگری موجب رونق اقتصادی خواهد شد، گفت: روابط ما با همسایگان و دیگر کشورهای جهان زندگی مردم را تغییر داده و موجب رونق خواهد بود و باید کاری کنیم که جاذبه گردشگری در نقاط مختلف کشور برای مردم دائمی شود.
رئیس جمهور ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا مراکز گردشگری در ایران از جمله در تبریز اینطور باشد که برای گردشگران جاذبه دائمی ایجاد کند تا مداوم برای گردشگری به ایران سفر کنند.
وی با بیان اینکه انسان در سفر آداب، رسوم و علوم جدید میآموزد، گفت: حفظ ابنیه تاریخی و سنتی بسیار صحیح است، اما آنچه که در جذب گردشگر مهم است، اخلاق زیبا و فرهنگ مردمان یک منطقه است.
رئیس جمهور با اشاره به کلام، لهجه و شیرینسخنی مردم تبریز، اخلاقمداری آنها و حضور بزرگان و مشاهیر بزرگ در این سرزمین، خاطر نشان کرد: آذربایجان سرزمین شهریار پرور است و نمیتوانیم بگوییم که فقط یک شهریار از این دیار برخاسته بلکه این سرزمین شهریارهای دیگر را به بشریت تحویل خواهد داد.
دکتر روحانی با اشاره به اشعار زیبای شهریار و شعرماندگار علی ای همای رحمت، گفت: شهریار همیشه زنده است و در هیچ کجای عالم شعری به این استحکام و زیبایی، یافت نمیشود.
رئیس جمهور افزود: هرکس کلام، سخن، ذهن و فکرش را برای رضای خدا وقف کند، جاودانه و پایدار در تاریخ خواهد بود که ما نظایر آن را در تاریخ ایران همچون حافظ سعدی، مولانا، علامه طباطبایی، علامه امینی، شهید قاضی طباطبایی، شهید مدنی و باکریها و باقریها و شفیعزادهها، فراوان داریم.
دکتر روحانی با بیان اینکه جاذبه گردشگری تبریز قبل از شهر و آثار باستانی آن، اخلاق زیبا و شیرینسخنی مردم این دیار است، گفت: نوع برخورد و نگاه انسانی و شرافت اخلاقی در مواجهه با مردم جاودانه و باقی میماند و همه شهرها و استانهای ایران از این خصلت برخوردار هستند و همه کوچههای تبریز مملو از شرف و انسانیت است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام نه تنها برای ایران بلکه برای همیشه تاریخ جاذبه داشته و خواهد داشت، گفت: این منطقه همواره دروازه اتصال ایران با غرب و جهان بوده و مسیر اصلی جاده ابریشم و منطقهای است که شرق را به غرب وصل کرده و این حلقه وصل همواره جاودانه باقی خواهد ماند.
دکتر روحانی تبریز را مرکز تجارت در این منطقه دانست و گفت: در تبریز صنعتگران و تجار ماهری حضور دارند و هرکس به این شهر سفر کند، میتواند بیاموزد و یاد بگیرد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اگر میخواهیم تبریز به عنوان قطب گردشگری منطقه و جهان باشد، باید نسبت به حفظ نظافت و رعایت مقررات در آن حساس تر باشیم ، افزود: اینکه تبریز همیشه شهری تمیز بوده و متکدی و متجاهر به اعتیاد در آن وجود ندارد، از جاذبههای این شهر است که باید حفظ شود.
دکتر روحانی گفت: افرادی که در این شهر به گردشگران در مراحل مختلف خدمات ارایه میکنند، از جمله رانندگان تاکسی و اتوبوس و هتلداران و مغازهداران را آبروی شهر دانست و گفت: یک گردشگر زمانی که وارد تبریز میشود، با این افراد مواجه میگردد و زمانی که به وطن خود بازمیگردد نحوه برخوردها در خاطرش باقی خواهد ماند.
رئیس جمهور با بیان اینکه رفتار، اخلاق و برخورد ما با دیگران تمدن ایران را به دنیا معرفی میکند، گفت: انقلاب اسلامی تنها با نامگذاری یک خیابان نمایش داده نمیشود، بلکه انقلاب اسلامی در کلام و رفتار ماست و به معنای آن است که در همه امور رعایت انصاف را داشته باشیم و اگر روی جنسی نوشتیم خالص، حقیقتاً خالص باشد.
دکتر روحانی آثار هنری و صنایع دستی مانند فرش و تابلو را معرفی کننده فرهنگ ایران به جهان دانست و گفت: هر چه این محصولات باکیفیتتر و بهتر باشند، مورد اقبال گردشگران قرار گرفته و آنها با خرید این صنایع هنری و دستی در حقیقت فرهنگ ایران را به خانههای خود در اروپا و دیگر نقاط جهان میبرند و آن زمان دیگر ترامپ علیه ایران هرچه می خواهد فریاد بزند، تأثیر نخواهد داشت.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز ایران جاذبه گردشگری سلامت است، گفت: این افتخاری بزرگ برای دستان متخصص، عالم و اندیشمند جراحان کشور است و به گونهای است که در طول سال بسیاری افراد از نقاط مختلف جهان برای انجام عملهای جراحی به ایران سفر میکنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه تبریز میتواند جاذبه و مرکز علم و سلامت باشد، گفت: مردم و مسئولان آذربایجان شرقی باید در راستای اینکه تبریز به عنوان جاذبه دائمی معرفی شود، تلاش کنند و به گونهای اقدام کنند که تبریز نه تنها مرکز گردشگری برای سال ۲۰۱۸، بلکه برای همه دههها باشد.
رئیس جمهور غذاهای اصیل تبریزی مانند «کوفته» را دارای جاذبه برشمرد و با بیان اینکه امروز یکی از جاذبههای گردشگری در جهان نوع غذا و رستوران است، گفت: تبریز میتواند با رستورانهای سنتی خوب خود و ارایه غذای با کیفیت ، جاذبه مناسبی در گردشگری ایجاد کند.
دکتر روحانی با اشاره به افتتاح هتل کایا و تبدیل کاروانسرای قدیمی به هتل، آن را اقدامی خوب و در راستای احیاء آثار تاریخی دانست و گفت: تنها نباید به دنبال جذب گردشگر خارجی باشیم، بلکه مردم ایران و کشورهای مسلمان و همسایه هم ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری در کشور هستند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید تلاش کنیم در گردشگری، روابط دوستانه و صمیمانه با دیگران ایجاد کنیم، گفت: باید کاری کنیم که سراسر ایران و اخلاق، علم، آداب و سنن و شادیها، هنرها و لباس محلی سنتی ایران، جاذبهای برای گردشگران باشد.
دکتر روحانی اظهار امیدواری کرد: مردم آذربایجان و تبریز ،نامدارتر و شکوهمندتر در تاریخ همواره موفق باشند.
در این مراسم تمبر یادبود تبریز ۲۰۱۸ توسط رئیس جمهور ابطال شد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری