بوستان فرشتگان به عنوان اولین پارک ویژه کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم در کشور، ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ در کنار مجموعه ائل گلی شهر اولین ها به بهره برداری رسید.
این پارک در زمینی به مساحت ۱/۵ هکتار و با هزینه پنج میلیارد ریال توسط شهرداری تبریز احداث شده و به گفته شهردار تبریز این پارک با اشاره به لزوم ورود مجموعههای مختلف برای کمک به این بیماران شکل گرفته و بیمارانی که دچار مشکلات رشد هستند نه تنها از طرف بهزیستی، بلکه باید از سوی همه نهادها مورد حمایت قرار گیرند.
در مراسم افتتاح این پارک، پیام نماینده یونیسف در راستای ایجاد این مجموعه قرائت شد که در پیام خوانده شده، ضمن قدردانی از این حرک ارزنده و تاثیرگذار برای کودکان اوتیسمی، بر لزوم حمایتهای همه جانبه در تمامی مقاطع زندگی این بیمارن تاکید شده است.
متن پیام نماینده یونیسف در ایران
به مناسبت افتتاح اولین پارک ویژه کودکان اوتیسم در تبریز
امروز بسیار خوشحالم از اینکه اولین پارک ویژه کودکان اوتیسم در ایران که به طور اختصاصی برای کودکان دارای اوتیسم طراحی و ساخته شده است، در تبریز افتتاح می شود.
یونیسف همواره بر اهمیت دوران کودکی به عنوان دوران طلایی رشد و تکامل کودک و همین طور اوج آسیب پذیری او تاکید می کند. ما معتقدیم همه کودکان باید به فرصتهای برابر برای بازی و تفریح دسترسی داشته باشند. کودکان دارای معلولیت نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
کودکان دارای معلولیت مانند همه کودکان توانایی های زیادی دارند، اما اغلب به دلیل تبعیض و عدم حمایت کافی از جامعه منزوی می شوند و به نوعی به آسیب پذیرترین و نامرئی ترین گروه از کودکان می پیوندند.
کودکان دارای معلولیت باید از همه حقوق یک کودک سالم بهره مند باشند و بتوانند در تصمیم گیریهایی که زندگیشان را تحت تاثیر قرار می دهد، شرکت کنند. این کودکان باید دیده شوند و باید به آنها به عنوان اعضای فعال جامعه و نه صرفا دریافت کنندگان صدقه نگاه کرد و حضور آنها را ارج نهاد.
ورزش و سرگرمی یکی از راه های مهمی است که کودکان دارای معلولیت و خانواده هایشان به واسطه آن می توانند میزان نگرانی و اضطراب خود را تا حد زیادی کاهش دهند.
کودکان دارای اوتیسم به دلیل شرایط ویژه خود نمی توانند به راحتی در همه پارکها یا فضاهای آزاد بازی کنند و ممکن است خیلی سریع تر از دیگر کودکان گم شوند که خود باعث افزایش اضطراب خانواده ها و ترس از بردن کودکانشان به این فضاها می شوند. اما ساخت یک پارک مخصوص کودکان اوتیسم اقدامی شایسته تحسین است.
در انتها بار دیگر از همه دست اندرکارانی که برای ساخت و تکمیل این پارک تلاش کردند به ویژه انجمن اوتیسم تبریز و سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تبریز سپاسگذاری می کنم و به این عزیزان تبریک می گویم. امیدوارم سیاستگزاران و مردم نیز به این دسته از تلاشها بپیوندند و راه را برای دسترسی همه کودکان دارای معلولیت به فرصتهای برابر و ایجاد خدمات و فضاهای مورد نیاز آنها برای لذت بردن به طور تمام و کامل از دوران کودکی هموار سازند.
محمد المنیر صفی الدین
نماینده صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جمهوری اسلامی ایران
مرداد ۱۳۹۲