هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خانه » مشاهیر و مفاخر » دولتمردان عالی رتبه » احمدحسین عدل تبریزی ؛ پدر کشاورزی مکانیزه، مؤسس دانشکده کشاورزی کرج
2535 بازدید

احمدحسین عدل تبریزی ؛ پدر کشاورزی مکانیزه، مؤسس دانشکده کشاورزی کرج

احمدحسین عدل تبریزی
(۱۲۷۷ش، تبریز ـ ۱۳۴۱ش، تهران)
وزیر کشاورزی، پدر کشاورزی مکانیزه، مؤسس دانشکده کشاورزی کرج

احمدحسین عدل تبریزی

احمدحسین عدل تبریزی به سال ۱۲۷۷ هجری‌شمسی در تبریز متولد شد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در تبریز، راهی فرانسه شد و در دانشکده کشاورزی پاریس به تحصیل پرداخت.
سال ۱۳۰۱ هجری‌شمسی به ایران بازگشت و در وزارت فوائد عامه و تجارت استخدام شد. با ورود به وزارتخانه اقدام به تأسیس مدرسه کشاورزی نمود که بعدها به‌عنوان دانشکده کشاورزی مطرح گردید.
۸ سال بعد وزارت فوائد عامه به ۳ اداره‌کل تقسیم شد. یکی از ادارات، اداره کل کشاورزی بود که وی به معاونت آن را برعهده گرفت و ۷ سال بعد به کفالت اداره مزبور دست یافت. با تشکیل دولت توسط علی سهیلی، وزیر کشاورزی کابینه وی شد و با کاردانی و شایستگی در ۲ دولت بعد نیز مسئولیت خود را همچنان حفظ کرد تا اینکه با سقوط دولت قوام به ریاست شورای‌عالی برنامه ۷ ساله و مدیریت عامل سازمان برنامه انتخاب گردید.
عدل در سال ۱۳۲۲ هجری‌شمسی با روی کار آمدن سپهبد زاهدی و تشکیل دولت، مجدداً به وزارت کشاورزی انتقال یافت اما با سقوط آن دولت به بخش خصوصی معطوف گردید و مدیریت کارخانه ریسندگی و بافندگی را برعهده گرفت.
وی داماد قاسم‌خان والی بود که در واقع ایجاد اولین کارخانه برق در تبریز توسط وی اتفاق افتاد.
در دوره چهاردهم مجلس شورای ملی، عدل صاحب کرسی نمایندگی بود و سرانجام به سال ۱۳۴۱ هجری‌شمسی در اثر تصادف با کامیون در جاده قم به تهران درگذشت.
از جمله آثار تألیفی این دولتمرد می‌توان کتاب‌های آب و هوای ایران، تقسیمات اقلیمی، رستنی‌های ایران، و آبهای زیرزمینی در مناطق خشک فلات مرکزی ایران را برشمرد. همچنین از وی مقالات تحقیقی ارزشمندی در جراید کشاورزی منتشر شده است.

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه