آش گوجه فرنگی و آش آبغوره
آش گوجه فرنگی و آش آبغوره
از آش های بسیار خوشمزه و خوشرنگ تبریزی آش گوجه فرنگی است.
تنها فرق آش گوجه فرنگی و آش آبغوره در میزان گوجه فرنگی به کار رفته در پخت آن است.
برای تهیه این آش از لوبیا چیتی یا لوبیا چشمبلبلی، بلغور، برنج، پیاز داغ، گوجه فرنگی به مقدار زیاد، تره و جعفری استفاده میکنند.
برای طعمدار کردن آن از غوره یا آبغوره استفاده میکنند.
مواد لازم:
- سبزی شامل تره و جعفری به میزان مساوی: نیم کیلو
- برنج آش (برنج نیم دان): یک فنجان
- پیاز: یک عدد درشت
- گوجه فرنگی: ۵ عدد
- رب گوجه فرنگی: دو الی سه قاشق غذاخوری
- لوبیا چشم بلبلی: نصف فنجان (اگر پخته باشد یک فنجان)
- آبغوره: نصف فنجان الی یک فنجان (اگر ترشی آبغوره کم بود یک فنجان، اگر ترش بود نیم فنجان آبغوره می افزائیم).
- نعنا: حدوداً یک الی دو قاشق غذاخوری
- قرص عصاره مرغ: یک عدد
- روغن: مقداری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
پیش از تهیه غذا لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه ای آبپز نموده و آبکش می نمائیم.
پیاز را نگینی خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شود، خیلی سرخ نشود. سپس سبزی، برنج (شسته شده)، یک پارچ آب را ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا بپزد. در قابلمه بهتر است نیمه باز باشد و گاهی آش را هم میزنیم.
کمی بعد که مواد جوشید، قرص عصاره مرغ را اضافه کرده و هم می زنیم و می چشیم اگر نیاز به نمک بود مقدار کمی می افزائیم. (دقت نمائیم چون رب کمی نمک در خود دارد).
مواد که نیم پز شد گوجه رنده شده را می افزائیم و هم می زنیم. گوجه فرنگی ها در ابتدا کمی کف می کند ولی بلافاصله برطرف خواهد شد.
وقتی برنج پخت و سبزی نرم شد و شروع به جا افتادن کرد، رب را در مقداری آب حل کرده و به آش می افزائیم تا خوب جا بیفتد. سپس فلفل را نیز اضافه می کنیم. اگر آبش کم بود کمی آب نیز می افزائیم.
در انتها لوبیای آب پز و آبغوره را می افزائیم و می گذاریم چند جوشی بزند.
سپس نعنا را افزوده و لحظه ای روی حرارت هم می زنیم.
آش ما آماده سرو است. این آش با نان سنگگ فوق العاده و آبغوره اضافی خوشمزه است.