آش کلم برگ تبریز
آش کلم برگ تبریز
تنوع بینظیری از انواع آش در رژیم غذایی سنتی مردم ایران علی الخصوص مردم تبریز، در نوع خود ستودنی است. غذایی سرشار از ویتامین، پروتئین، کلسیم، انرژی و فیبر که برای سلامت بدن بسیار مفید و ضروری خواهد بود.
حضور سبزیجات و حبوبات در طبخ آشهای اصیل ایرانی، از مهمترین نکات مثبت اینگونه غذاها به شمار میآید که نشات گرفته از فرهنگ غنی غذایی مردم سرزمین فرهنگ و تمدن است. اینکه چگونه پیشنیان بدون پیشرفت علمی که امروزه صورت گرفته است، به خوبی از ترکیب مواد اولیهای سالم و مفید استفاده میکردند، امری است ستودنی که میتوان از علل مهم پایبندی مردم در طبخ و مصرف آنها در این دوران دانست.
آش کلم برگ تبریز ، یکی از این غذاهای بومی و سنتی این خطه از کشور به شمار میآید که میتوان تنوع قابل توجهی از انواع حبوبات و سبزیجات را در تهیه آن مشاهده کرد. بانوان هنرمند این سرزمین زیبا با ترکیب موادی همچون نخود، لوبیاچیتی، نمک، فلفل، عدس، کلم برگ، پیاز، سیر، هویج، برگ کرفس، رشتهی آشی و کشک، به طبخ و تدارک آش کلم برگ تبریز پرداخته و غذایی مقوی و مغذی را برای اعضای خانوادهی خود، فراهم میکنند.
مواد لازم برای تهیه آش کلم :
- نخود یک دوم پیمانه
- لوبیا چیتی یک دوم پیمانه
- نمک، فلفل و ادویه مقداری
- عدس دو سوم پیمانه
- کلم برگ خرد شده ۲۰۰ گرم
- پیاز داغ ۲ قاشق سوپ خوری
- سیر داغ ۱ قاشق سوپ خوری
- هویج نگینی خرد شده ۳ عدد
- برگ کرفس ۵۰ گرم
- رشته آش ۲۰۰ گرم
- کشک یک دوم پیمانه
طرز تهیه :
نخود و لوبیا را از شب قبل با مقداری آب بخیسانید. سپس آب آن را عوض کنید و با مقدار کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. آن گاه عدس را بیفزایید و پس از ده دقیقه، کلم برگ را ریز خرد کنید.
به همراه پیاز داغ، سیر داغ و ادویه در آش بریزید. حالا هویج نگینی را به همراه برگ های کرفس خرد شده اضافه نمایید و اجازه دهید تمام مواد پخته شوند. اکنون رشته آش را در آش بریزید تا نرم شود. در پایان، کشک را در آش بریزید و نمک آن را نیز اندازه نمایید.