آش میوه ؛ خوشمزه و مقوی
آش میوه ؛ خوشمزه و مقوی
اهالی تبریز آشهای متنوعی درست میکنند و شاید در هر محلهای، تعبیر آنها از آش میوه کمی متفاوت باشد. اما اغلب مردم برای تهیه این غذا از نخود، لوبیا، آلو، آلوچه، زردآلو، آلبالو، زغال اخته، هویج، کلمبرگ، پیاز، رشتهی آشی، رب، گوجهفرنگی و تره و جعفری استفاده میکنند.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده، ۵۰۰ گرم
- تره فرنگی، ۲۰۰ گرم
- جعفری ساطوری شده، ۲۰۰ گرم
- نعناع، ۲۰۰ گرم
- گشنیز، ۲۰۰ گرم
- برگ چغندر، ۲۰۰ گرم
- برنج، ۲۰۰ گرم
- پیاز داغ عسلی، ۳ قاشق سوپخوری
- نخود، ۱۲۵ گرم
- لوبیا قرمز، ۱۲۵ گرم
- آلبالو، ۵۰۰ گرم
- گوجه سبز، ۵۰۰ گرم
- زرد آلو، ۵۰۰ گرم
- گندم، ۱۰۰ گرم
- فلفل، به مقدار لازم
- نمک، به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز داغ و نخود لوبیا و گندم در صورت تمایل کمی زرد چوبه را با ۵ تا ۶ لیوان آب میگذاریم بپزد.
وقتی برنج پخته شد، برنج را اضافه می کنیم و سبزی را بعد از تمیز کردن و خرد کردن داخل آش می ریزیم.
گوشت را کوفته ریزه درست میکنیم و به آن اضافه می کنیم.
آش را گاهی بهم میزنیم تا کاملا جا بیفتد.
در اواخر طبخ میوه ها را داخل آش می ریزیم و به اندازه کافی نمک و فلفل می زنیم.
باید میوه ها پخته شوند ولی زیاد له نشوند.
در زمستان به جای میوه تازه میتوانیم از میوه های خشک شده استفاده کنیم. بدیهی است میوه های خشک را باید در آب خیس کرد بعد مصرف نمود.