آش اوماج ؛ ضد سرماخوردگی
آش اوماج
تبریزیها معمولا آش اوماج را زمستانها میپزند که برای سرماخوردگی بسیار مفید است.
برای تهیه آش اوماج از پیاز فراوان، عدس، رشته یا اوماج (برای تهیه اوماج آرد را خمیر کرده و سپس آن را رنده میکنند)، ریحان، مرزه، تره، فلفل و زردچوبه استفاده میکنند.
مواد لازم :
- عدس ۱ پیمانه
- پیاز ۴ عدد بزرگ
- نمک به میزان لازم
- کره محلی ۲۵ گرم
- آب قلم (دلخواه) ۱لیوان
- سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه-) ۲۵۰ گرمآش اوماج
- آرد ۲قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
- زردچوبه سر قاشق چایخوری
- نمک خیلی کم
طرز تهیه اوماج:
آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به آن نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم. تا جایی آب را بهارد اضافه می کنیم که به شکل خمیر معمولی در بیاد بعد آنرا به گلوله های ریز تر از عدس در آورده و در سینی چیده و می گذاریم تا کاملا خشک شود.
می شود جلوی بخاری یا شوفاژ هم گذاشت تا زودتر خشک شود.
طرز تهیه آش اوماج:
پیازها را خرد می کنیم و به دو قسمت مساوی تقسیم کرده نصف آنرا با کره تفت کمی می دهیم در حدود ۱ دقیقه و با اضافه کردن زردچوبه و نمک به آن عدس را ضافه کرده و آب قلم یا اب معمولی را اضافه می کنیم.
سپس سبزی های معطر را به آن اضافه می کنیم. میتونیم از سبزی خشک هم استفاده کنیم. می گذاریم تا وقتی عدس کاملا بپزد بجوشد و اگه آب کم داشت به آن اضافه می کنیم.
وقتی عدس پخت اوماج ها را به آش آرام آرام اضافه می کنیم تا به هم نچسبد و بارها هم می زنیم.
بعد از اینکه حس کردیم اوماج ها به اندازه کافی باد کرده و پخته از روی گاز برداشته و سرو می کنیم.
سلام دسپختاتون واقعا عالی و بی نظیرند.لطفا بازهم رسپی بزارین تا بتونیم غذاهای خوشمزه زیادی یاد بگیریم.دعاگوی شما هستیم.سپاس ازشما
خیلی عالی دستتون درد نکنه
سپاسگزارم 🌹
عالیه ممنون
سپاس از حضور گرمتان
این آش موقع سرو باید بهش مقدار زیادی پودر فلفل سیاه اضافه کرد تا هم خوشمزه تر بشه و هم درمان قطعی سرماخوردگی
مهرتان پاینده. سپاس